3 Obiceiuri gresite pe care sa le eviti pentru a avea grija de sanatatea danturii tale

Dincolo de faptul ca traim intr-un secol in care se pune foarte mult accentul pe modul in care aratam si in care ne prezentam in fata celorlati, fiecare dintre noi suntem constienti de faptul ca sanatatea organismului este un capitol ce trebuie tratat cu multa seriozitate. De la acest lucru nu face desigur exceptie nici dantura, cea care adesea este asoviata cu o carte de vizita personala a fiecaruia dintre noi. In spatele unei danturi sanatoase si a unui zambet incredibil sta o intreaga rutina de ingrijire, insa probabil ca acest lucru nu mai vien ca o noutate pentru nimeni.

De multe ori, din pricina lipsei timpului sau a informatiilor, neglijam in constant aspectele ce tin de sanatatea dintilor, astfel ca nu este de mirare ca in timp, pacientii se confrunta cu o varietate de probleme la nivelul danturii, de la cele mai simple, pana la cele care presupun proceduri complexe. Pentru a evita astfel de situatii, am pregatit pentru tine cateva sfaturi cu privirle la unele dintre obiceiurile gresite la care ar trebui sa fii foarte atent.

Periajul incorect si inconsistent

Un obicei nepotrivt si din pacate destul de comun, are legatura cu modul in care este realizat periajul dar si cu frecventa acestuia. Medicii stomatologi recomanda ca periajul dintilor sa se faca de cel putin doua ori pe zi, ideal fiind dupa fiecare masa. De ce? Pentru ca numai in acest mod se poate evita aparitia placii bacteriene, cea responsabila pentru carii si pentru alte probleme de natura dentara. Efectele negative ale placii bacteriene pot fi prevenite, insa problemele dentare presupun apelarea la serviciile unui cabinet stomatologic profesionist precum este si www.prolident.ro.

Alimentatia incorecta

Sanatatea danturii se afla intr-o legatura foarte stransa cu alimentatia, insa rareori ne gandim la acest aspect atunci cand facem alegeri nesanatoase, fara a lua in calcul si efectele mai putin pozitive ale propriilor alegeri. Spre exemplu, fumatul, alcoolul sau zaharul in exces sunt unii dintre cei mai cu seama “dusmani” ai danturii. Din acest motiv, este recomandat ca acestea sa fie consumate cu moderatie. Spre exemplu, sucul din comert, poate fi inlocuit cu un ceai absolut delicios de la www.webcoffee.ro, produs ce nu afecteaza sanatatea danturii, dar care iti poate oferi adevarate momente de rasfat. Mai mult decat atat, este recomandat sa introduci in alimentatia zilnica si produse alimentare cu un aport considerabil de vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali sanatatii si bunei functionari a intregului organism, nu doar a danturii.

Amanarea prezentarii la un control stomatologic

Unul dintre motivele cele mai comune pentru care pacientii pierd un dinte sau o masea, situatie neplacuta ce impune ulterior un tratament complex este amanarea prezentarii la stomatolog. Controalele stomatologice regulate reprezinta de departe una dintre cele mai eficiente “arme” pe care le avem in ceea ce priveste prevenirea unor probleme stomatologice. In cadrul unui control stomatologic, medicul poate observa cu usurinta chiar si cele mai greu vizibile carii sau alte problele care noua ne pot scapa, astfel ca tratamentul poate fi acordat de indata in situatia in care se impune acest lucru. Controalele stomatologice realizate o data la 6 luni te pot scuti de o varietate large de probleme de natura dentara.