Alege cele mai bune masini pentru prelucrarea lemnului de la Felder

Cand vine vorba despre industria de prelucrare a lemnului, putem enumera destul de multe domenii care se ocupa cu asta si in care lemnul si materialele de origine lemnoasa sunt necesare, chiar esentiale. Una dintre cele mai cunoscute este cea de realizate a obiectelor de mobilier. La fel de cunoscuta este si cea a instrumentelor si uneltelor, utilizate in numeroase domenii si industrii, de la muzica si caligrafie pana la invatamant si industria de entertainement. Astfel, o importanta aparte o au uneltele si masinile necesare prelucrarii eficiente a materialelor lemnoase.

In anumite ocazii, foarte importante sunt masinile de indreptat, echipamente care ajuta la aducerea unei mase lemnoase la anumite dimensiuni, a-i oferi o anumita forma, de la dreapta la ondulata si nu numai. Iar printre cei mai cunoscuti si cei mai buni furnizori de astfel de echipamente se numara si Felder Group.

Felder Group este o companie austriaca specializata in productia de masini si echipamente pentru prelucrarea lemnului si a altor materiale. Cu o experienta de peste 60 de ani in domeniul productiei de masini-unelte, Felder Group este una dintre cele mai importante companii din industria prelucrarii lemnului, fiind recunoscuta pentru produsele sale inovatoare si de inalta calitate.

Una dintre cele mai populare game de produse ale companiei Felder Group este seria de masini de indreptat de tip abric. Aceste masini sunt proiectate pentru a prelucra placi de lemn, furnir sau alte materiale, cu o precizie ridicata si intr-un timp cat mai scurt posibil. Pentru necunoscatori, „abric” este o denumire preluata din Germana, de la cuvantul “abricht”, care inseamna practice, rindea. Astfel, vorbim aici despre masini de rindeluit, ce inglobeaza mai multe functii care ajuta la aducerea unei bucati de lemn intr-o anumita forma dorita. Astfel, cei mai multi mesteri tamplari ar putea vorbi simplu despre masini abric cu grosime cand se refera la o rindea profesionala.

Masinile de indreptat abric sunt disponibile intr-o varietate de modele la Felder, astfel incat clientii pot alege intre diferite optiuni, in functie de nevoile lor specifice. Unele modele sunt dotate cu tehnologie avansata de prelucrare a lemnului, cum ar fi sistemul de taiere CNC sau sistemul de prelucrare de inalta viteza, ceea ce le face ideale pentru productia in serie, pentru ateliere de mari dimensiuni.

Aceste doua statii de indreptare sunt construite din materiale de calitate superioara, astfel incat sa poata fi utilizate in conditii de lucru intensive si sa ofere o durata de viata lunga. In plus, aceste masini sunt proiectate pentru a fi usor de utilizat si de intretinut, ceea ce le face ideale pentru atelierele de prelucrare a lemnului de orice dimensiune si pentru a fi utilizate cu usurinta chiar si de operatori cu mai putina experienta. Pe site-ul lor se pot gasi numeroase informatii tehnice atat pentru o masinile de indreptat de la Format 4, cat si pentru toate celelalte utilaje industriale pentru prelucrarea lemnului.

Un alt avantaj al masinilor de indreptat abricht de la Format 4 este faptul ca acestea sunt livrate cu o gama larga de accesorii si optiuni, care permit utilizatorilor sa personalizeze masinile in functie de nevoile lor specifice. De exemplu, unele modele pot fi echipate cu sistemul de aspirare a prafului, ceea ce ajuta la mentinerea curateniei in atelier si la protejarea sanatatii lucratorilor.