Avantajele si dezavantajele gardurilor metalice. Merita sa alegi o astfel de solutie?

Delimitarea curtii este extrem de importanta pentru pastrarea unui grad mare de siguranta in spatiile pe care le detii. Gardurile au o istorie lunga si bogata, care incepe cu clasicele garduri din lemn, continua cu solidele garduri din piatra si mai nou cu zecile de tipuri de garduri, de la cele din PVC pana la cele metalice. Atunci cand vrei sa iti construiesti un gard, un lucru este cert: ai de unde alege. Majoritatea oamenilor se orienteaza in functie de pret si aspect, insa exista mult mai multe detalii de care trebuie sa tii cont, cum ar fi rezistenta in timp si timpul alocat ingrijirii.

Dintre toate tipurile de garduri disponibile, cel mai echilibrat pare a fi gardul metalic.

De ce gard metalic?

Gardul metalic poate sa fie construit din numeroase tipuri de metal (otel, fier forjat, tabla, etc) si poate lua numeroase forme. Indiferent ca iti doresti un gard metalic orizontal, un gard metalic cu sipci verticale, un gard metalic plin, cu tabla de 2/2 sau u gard din fier forjat, cu forme rotunjite, il poti obtine. Daca este bine montat, acesta iti va oferi o multime de avantaje pe care multe dintre celelalte optiuni de garduri nu ti le pot oferi:

  • Este usor. Gardul metalic, chiar si atunci cand este construit din fier forjat, este mai usor decat gardul clasic din beton si piatra. Asta inseamna ca este mai usor de transportat iar manopera pentru constructie este mult mai ieftina;
  • Are design variat. Asa cum am amintit, poti alege intre foarte multe optiuni de design, care mai de care mai interesante;
  • Este potrivit oriunde. Poti instala gardurile metalice in gradini, in parcuri, stadioane sau spatii rezidentiale;
  • Rezista foarte bine in timp. Este poate cel mai mare avantaj al gardului metalic. Indiferent de tipul de metal ales, acesta va rezista foarte bine in timp fara a avea nevoie de foarte multa ingrijire.  Chiar daca exista metale care necesita tratamente impotriva coroziunii, atunci cand sunt exploatate vor avea nevoie de intretinere minima.

Este adevarat ca exista si mici neplaceri ale gardului metalic, cum ar fi faptul ca are un efect termic puternic. Iarna poate sa fie foarte rece iar vara foarte fierbinte. Tocmai de aceea, atunci cand ai un gard metalic si copii mici, este bine ca acestia sa fie educati in asa fel incat sa nu puna mana pe gard pe timpul verii.