Ce e bine să știi atunci când te apuci de Airsoft

Airsoft este un joc foarte popular care are la bază simularea unui conflict militar. În acest joc se utilizează replici de arme reale. Chiar dacă arată aproape ca o armă letală, cea utilizată în airsoft se utilizează în siguranță fără să fie cineva rănit. Înainte de a începe să joci airsoft, e important să știi mai multe lucruri:

Regulament de utilizare a replicilor de arme

Regulamentul este cel mai important la jocuri și sporturi. Fără un regulament clar, jucătorii se pot lovi și se crează incidente nefericite. În jocul de airsoft trebuie să cunoști regulamentul înainte de a te juca. Este indicat să mergi de câteva ori ca spectator pentru a vedea poziționarea jucătorilor pe terenul de joc, înainte de a încerca și tu.

Replicile de arme pe care le utilizezi trebuie să fie adaptate terenului. Dacă ești la exterior, atunci poți utiliza replici cu viteză de tragere mare, dar la interior, sunt anumite limitări. De exemplu, viteza bilei nu poate depăși 200 m/s. În timpul jocului nu ai voie să tragi fără să fii expus. Dacă stai după colț și doar scoți arma să tragi la nimereală, nu se ia în considerare. Bilele de joc au o greutate de până la 0.48 grame și o dimensiune între 6-8 mm.

Tipuri de jocuri în Airsoft

Ca în majoritatea jocurilor de societate, se strâng cel puțin două echipe pe terenul de Airsoft București și încep joaca. Obiectivul este de a scoate toți adversarii din joc primul. Regulile se stabilesc pe loc. Sunt mai multe tipuri de jocuri ce se pot practica, care sunt redate din celebrul Counter Strike.

Capturarea steagului este o modalitate de joc interesantă în care câștigă echipa care reușește să captureze steagul adversarului. De asemenea „Plantarea bombei” e o altă opțiune populară în care una dintre echipe are de pus un obiect într-o locație, iar cealaltă echipă trebuie să găsescă obiectul în intervalul de timp prestabilit.

Echipament

Echipamentul de joc este obligatoriu deoarece bilele de airsoft chiar dacă nu sunt letale, provoacă răni grave când jucătorii nu sunt atenți și trag de aproape. De aceea ochelarii și casca de protecție sunt obligatorii. De asemenea, fiind teren la exterior, ai nevoie de bocanci militari care permit accesul mai ușor fără să îți pui în pericol gleznele.

Tipuri de replici de arme

Cele mai cunoscute sunt replicile de arme automate electrice deoarece au precizie bună, sunt mai ieftine și au autonomie crescută. Replicile pe bază de gaz oferă o senzație mai apropiată de armele reale la tragere, de aceea sunt preferate de jucători profesioniști. Lunetiștii folosesc și replici pe bază de arc.