Ce merita sa vizitezi in judetul Mures?

judetul mures

Te pregatesti pentru o vacanta de 3 zile in judetul Mures si nu stii ce ar trebui sa vizitezi? Noi venim cu mai multe idei pentru o vacanta foarte speciala. Iata unde poti merge:

Targu Mures

In Targu Mures sunt numeroase locuri frumoase care merita sa fie vizitate, incepand cu monumentele istorice si institutiile culturale si ajungand pana la parcuri. Odata ajunsi in oras este bine sa vizitezi si Platoul Cornesti de unde vei avea o panorama superba asupra orasului. De asemenea, viziteaza Piatra Trandafirilor unde vei putea vizita Catedrala Ortodozxa Inaltarea Domnului.

Gradina Zoologica

Gradina Zoologica este una dintre cele mai importante atractii turistice din Targu Mures si din imprejurimi fiind cel mai mare spatiu de genul acesta existent in Transilvania. Aceasta gradina este amenajata pe platoul Cornesti si ofera conditii perfecte pentru animalele care traiesc aici. Poti vedea 00 de animale de diferite specii iar pe langa tarcuri si pavilioane ai si o mica gradina botanica.

Cetatea Sighisoarei

Cetatea din Sighisoara se afla in orasul cu acelasi nume si este una dintre cele mai frumoase si mai vechi cetati medievale din Transilvania. Aceasta a fost pentru prima data atestata documentar in 1280. Cetatea poate fi vizitata datorita farmecului sau medieval, dat de strazile pietruite, de scarile d elemn si de turnul cu ceas sau de cladirile medievale care si-au mentinut arhitectura.

Ina ceasta cetate s-a nascut domnitorul Vlad Tepes cunoscut drept Contele Dracula de catre straini. De asemenea, in aceasta cetate a fost organizat si Festivalul Sighisoara Medievala, primul dedicat obiceiurilor medievale.

Castelul Bethlen

Daca vrei sa vezi castele in Mures nu il poti rata pe acesta: Castelul Bethlen se afla in localitatea Cris care se afla la 19 km de orasul Sighisoara si este un obiectiv turistic medieval care merita cu siguranta sa fie vizitat. Bazele castelului au fost puse in secolul XV de catre nobilul maghiar Mark Bethlen, de unde i se trage si numele. Este creat in stil gotic si este considerat unul dintre cele mai frumoase monumente arhitecturale gotice, avand si influente renascentiste. La inceputul anilor 1990, castelul a intrat in restaurare si astfel acum poate fi vizitat de turisti.

Saschiz

Aceasta localitate merita vizitata datorita tuturor vestigiilor istorice. Localitatea se face remarcata prin existenta pe teritoriul sau a unei biserici fortificate de piatra, in stil gotic, care a fost ridicata in 1493 pentru regele Stefan I al Ungariei. Langa biserica poate fi vizitat Turnul cu ceas, care a fost construit tot in secolul XV-lea. Tot aici, langa biserica, poate fi vizitata si cetatea medievala taraneasca din secolul XIV.

De asemenea, locul este conoscut si datorita Printului Charles, mostenitorul coroanei britanice care a vizitat localitatea in repetate randuri. Prin urmare, daca vrei sa vizitezi locuri istorice din Romania, nu pot rata judetul Mures care te asteapta cu obiective pentru toate preferintele. Alege de fiecare data zone in care sa ai cat mai multe obiective turistice si care sa iti permita sa te relaxezi in voie in timpul concediului astfel incat sa te poti intoarce cu forte proaspete.