Ce sistem de panouri solare sa-mi aleg?

ce panou solar sa aleg

Panourile solare furnizeaza energie regenerabila pentru casa ta, ceea ce ajuta mediul inconjurator si reduce factura la electricitate. Dar nu toate panourile sunt la fel. Materialul din care este realizat un panou, ce invertor solar foloseste si modul in care se monteaza pe acoperis determina in ce medii functioneaza cel mai bine. Inainte de a cumpara panouri solare pentru casa, cerceteaza diferitii factori si alege ce optiune este potrivita pentru tine.

Lucruri pe care ar trebui sa le stii

Cantareste avantajele si dezavantajele panourilor solare monocristaline, policristaline, cu pelicula subtire si amorfe, inclusiv cat costa si cata energie produc.

Pentru a te asigura ca obti un produs de inalta calitate care este produs in moduri ecologice, achizitioneaza panourile de la un producator care este listat pe lista de panouri solare de nivel 1. Invertorul solar este o componenta importanta a conversiei la solar, asa ca alege unul care sa functioneze bine cu tipul de sistem pe care il instalezi.

Modul in care montezi panourile depinde de tipul de acoperis pe care il ai, de directia in care se orienteaza si de cata lumina solara obti pe zi. Este posibil sa economisesti 30-50% din costul panourilor solare solicitand ajutor guvernamental.

Alege panouri solare monocristaline pentru eficienta. Panourile solare monocristaline sunt cele mai bune in transformarea luminii in energie datorita puritatii lor ridicate de siliciu. Acestea fiind spuse, panourile solare monocristaline sunt adesea cele mai scumpe – aceasta optiune este cea mai buna daca doriti cea mai mare productivitate si pret.

Panourile solare monocristaline produc, de asemenea, cele mai multe deseuri atunci cand sunt fabricate. Daca cumperi panouri solare pentru a deveni ecologic, un alt material s-ar putea sa se potriveasca mai bine nevoilor tale.

Toate panourile solare sunt fabricate din siliciu. Cu cat puritatea siliciului este mai mare, cu atat panoul tau va functiona mai bine, motiv pentru care panourile monocristaline sunt ideale.

Alege panouri solare policristaline pentru o optiune ecologica. Panourile solare policristaline utilizeaza tot materialul de siliciu cu care sunt fabricate, facandu-le cea mai „verde” optiune de panou. Panourile solare policristaline sunt, de asemenea, mai ieftine decat panourile monocristaline, desi nu sunt la fel de eficiente.

Cumpara panouri solare cu pelicula subtire pentru cea mai ieftina optiune. Panourile cu pelicula subtire sunt eficiente din punct de vedere al costurilor si sunt de obicei cea mai ieftina optiune. Totusi, ele se degradeaza mai repede decat alte panouri. Alege varianta subtire daca ai nevoie de un panou solar simplu, care poate avea nevoie de mai multe reparatii de-a lungul anilor.

Panourile cu pelicula subtire au nevoie de obicei de cel mai mult spatiu si sunt mai putin practice pentru casele mai mici. Acestea pot avea nevoie de pana la de doua ori mai mult spatiu decat un panou solar monocristalin sau policristalin cu aceeasi iesire de energie.

Cumpara panouri solare amorfe pentru case mai mici. Panourile solare amorfe sunt un subset de panouri solare cu pelicula subtire. In general, acestea sunt mai mici decat alte panouri cu pelicula subtire. Printr-un proces numit „stivuire”, care implica mai multe straturi de celule de siliciu amorf, aceste panouri pot atinge niveluri ridicate de eficienta, aproximativ de doua ori mai mari decat alte panouri solare cu pelicula subtire.