Ce tipuri de case modulare sunt disponibile?
Cand vine vorba despre casele modulare, desi posibilitatile de design sunt limitate, acestea sunt disponibile in mai multe forme si dimensiuni. In acest fel se asigura o diversitate din care sa isi poata alege oricine casa preferata.
De asemenea, casele modulare difera si in functie de materialele din care sunt realizate. Astfel ca sunt disponibile case modulare din lemn, din otel si din beton.
Casele modulare din lemn
Lemnul este unul dintre materialele cele mai folosite pentru construirea caselor, versatilitatea lui fiind unul dintre motivele pentru care este apreciat in toata lumea. Pretul accesibil al unui astfel de material este un alt criteriu pentru care este ales adesea in constructii.
Cei care isi fac griji cu privire la gradul de siguranta pe care il ofera o casa din lemn, ar trebui sa stie ca acest material ofera garantie chiar si in cazul unui seism, deoarece greutatea este una mai mica decat a altor tipuri de materiale de constructii, astfel ca si constructia realizata din lemn este mai usoara si mai rezistenta la miscarile seismice.
Totodata, lemnul este un material ecologic, ceea ce contribuie la renumele caselor modulare de cladiri ecologice. Trebuie retinut insa faptul ca lemnul nu este un bun izolator fonic, aspect ce nu ar trebui pierdut din vedere si care poate fi reglat cu o izolatie fonica de calitate.
Casele modulare din otel
Casele modulare din otel sunt, de fapt, casele realizate din container, a caror constructie este una relativ simpla. Datorita materialului din care sunt realizate, otelul, casele modulare realizate din containere sunt unele dintre cele mai rezistente si durabile, avand o ductilitate si o conductibilitate termica ridicate.
Un dezavantaj al acestor containere este ca au tendinta de a rugini usor, motiv pentru care ar trebui reimprospatata vopseaua periodic, astfel incat sa se previna aparitia coroziunii.
Casele modulare din beton
Tinand cont de greutatea betonului, construirea unei case modulare din acest material dureaza ceva mai mult decat in cazul celorlalte doua tipuri, insa costurile de intretinere vor fi mai mici, datorita izolarii termice ridicate pe care o ofera betonul. In plus si rezistenta unei astfel de case este una indelungata, fara a fi necesara o mentenanta speciala sau efectuata des.
Diferenta dintre cele trei tipuri de case modulare este ca unele pot suferi modificari pentru extindere – cele din lemn si cele din otel, daca peretii sunt sudati si prinsi in suruburi – in timp ce altele nu pot suferi astfel de modificari – casele din beton – deoarece va fi afectata structura de rezistenta.
Desi casele modulare pot fi livrate si la cheie, in multe situatii, proprietarii aleg sa se ocupe pe cont propriu de realizarea finisajelor, mai ales ca acestea contribuie la cresterea pretului final al casei. Acest lucru le permite sa isi decoreze si amenajeze locuinta dupa bunul plac, transformand-o in casa visurilor lor.
Prin urmare, nu numai ca exista mai multe firme care sunt specializate in constructia de case modulare, dar acestea sunt disponibile si in diferite tipuri, avand forme si dimensiuni diverse. Pe langa acestea, fiecare client isi poate personaliza casa modulara asa cum isi doreste.