Cum organizezi o petrecere memorabila pentru invitati: Aspecte de baza pe care sa le iei in calcul

 

In general, atunci cand vorbim despre petreceri, avem tendinta de a le asocia si lega de anumite evenimente importante din viata noastra. In realitate, o petrecere reprezinta un prilej minunat pentru a ne intalni cu cei dragi si pentru a petrecere desigur momente de neuitat in cele mai amuzante moduri. In teorie, organizarea unei petreceri nu pare un lucru complicat, mai ales ca invitatii vor fi in mare parte prieteni apropiati sau membrii familiei, insa in realitate lucrurile sunt diferite. Pentru ca este firesc sa iti doresti ca totul sa iasa cat mai bine,  acest lucru complica putin lucrurile, in sensul ca nu vei putea lasa aspectele ce tin de organizare la voia intamplarii.

Chiar daca esenta unei petreceri este muzica si voia buna, probabil ca nu mai vine ca o noutate faptul ca acestea nu sunt suficiente pentru a putea oferi invitatilor o petrecere memorabila. Astfel, in cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine o serie de recomandari care iti pot fi de folos in organizarea unei petreceri de care invitatii sa isi aduca aminte pentru mult timp.

            Alcatuieste lista de invitati

Pentru a sti cum sa organizezi totul si cumparaturile pe care le ai de facut, este esential intr-o prima etapa sa alcatuiesti o lista cu invitati. De indata ce vei sti numarul exact de persoane, iti va fi mult mai usor sa stii cantitatile de mancare pe care trebuie sa le cumperi, dar si sa iei o decizie cu privire la locul in care se va desfasura petrecerea. Totodata, nu uita sa trimiti invitatiile din timp catre cei pe care i-ai selectat, astfel incat sa iti poate confirma in timp util prezenta.

            Asigura-te ca faci alegeri inspirate in privinta meniurilor

Daca stai la curte, o decizie inspirtata este aceea de a pregati un gratar delicios, mai ales acum ca primavara aduce cu sine temperaturi din ce in ce mai placute. Nimic nu se compara cu un cotlet delicios de porc pregatit asa cum se cuvine, o ceafa marinata sau de ce nu, chiar si cativa mititei traditionali. Poti insa opta si pentru meniuri ceva mai formale, astfel ca platourile isi pot gasi cu usurinta locul pe masa. Nu uitata totodata de momentul dulce, care poate lua foruma unui tort sau a unor delicii cu ciocolata, carora niciun invitat nu va puea spune nu.

            Pregateste un playlist cu diferite genuri muzicale, dar si jocuri de echipa

Muzica este fara doar si poate un element cheie in ceea ce priveste reusita unei petreceri, de aceea recomandarea noastra este sa pregatesti din timp un playlist cu diferite genuri muzicale, astfel incat sa mutumesti pe toti cei prezenti. Concomitent, nu uita de jocurile de echipa pe care le puteti juca ca si adulti si care pot sta la baza unor momente cu adevarat hazli.

            Asigura-te ca ai bautura suficienta

Nu in ultimul rand, bauturile de tot soiul sunt de asemenea de nelipsit din cadrul unei petreceri, de aceea este indicat sa alcatuiesti o lista cu bauturile ce nu ar trebui sa lipseasca de la masa.