Cum poate fi prevenita aparitia mucegaiului in locuinta?

Mucegaiul apare in momentul in care umiditatea din interior creste. Apa in combinatie cu aerul cald formeaza mediul perfect, in care sporii de mucegai se simt ca acasa si se dezvolta in consecinta. Hidroizolatii Conduraru vine cu mai multe solutii in acest sens, astfel incat toate aceste probleme sa dispara. Lucrarile de hidroizolatii sunt realizate de specialisti care stiu exact cum sa aleaga solutiile potrivite pentru fiecare situatie in parte.

Cele mai bune solutii pentru a preveni mucegaiul

Este important ca in casa sa fie mentinut un nivel de umiditate optim, cat mai scazut posibil – nu mai mult de 50%  pe tot parcursul zilei. Specialistii de la Hidroizolatii Conduraru, pe blogul lor, explica modul in care lucrarile de hidroizolatii asigura un nivel de umiditate optim in incapere.

Un aparat de aer conditionat sau un dezumidificator va ajuta de asemenea la obtinerea unui nivel scazut de umiditate. Se poate cumpara si un higrometru pentru a verifica umiditatea casei.

Nivelurile de umiditate se modifica pe parcursul unei zile, asa ca va trebui sa fie verificata umiditatea de mai multe ori pe zi. De asemenea, aerul din casa trebuie sa circule liber. In acest sens se vor folosi ventilatoare pentru evacuare, aceste avand rolul de a elimina umiditatea si de a usca aerul. Uscatorul de rufe va trebui sa aiba aerisirea in afara casei, tot pentru a evita umiditatea in exces.

Citeste si: Cel mai bun anotimp pentru lucrările de izolaţii şi necesitatea contractării unei echipe de specialitate

Este important sa fie remediate eventualele scurgeri de pe acoperisul, peretii sau instalatiile sanitare ale casei, astfel incat mucegaiul sa nu aiba umiditate care sa il ajute sa creasca. Dupa o inundatie, casa trebuie sa fie curatata si uscata cat mai repede. Inainte de vopsirea anumitor zone este important sa fie aplicata solutie antimucegai. Se pot cumpara inhibitori de mucegai de la magazinele de vopsea si de bricolaj.

Baile ar trebui sa fie curatate cu produse care indeparteaza mucegaiul. Se vor indeparta si inlocui covoarele si tapiteria care au fost afectate de mucegai si care nu pot fi uscate imediat. Este bine sa fie evitate covoarele in bai sau subsoluri foarte slab ventilate.