Cum poti alege corect robotul de bucatarie?

Compact sau multifunctional, ce robot de bucatarie va va face un bucatar? Va vom ghida in alegerea robotului de bucatarie.

Pentru a gasi robotul de bucatarie ideal, cel pe care il veti folosi cu regularitate, trebuie sa tineti cont de o serie de criterii. Frecventa cu care gatiti, numarul de guri pe care trebuie sa le hraniti, dar si stilul de gatit pe care il practicati vor determina ce aparat ar trebui sa alegeti. Nu are rost sa investiti intr-un model de mare putere daca mesele dvs. constau in principal in alimente congelate.  Pe de alta parte, un gurmand isi va face un punct de onoare din a avea instrumentele potrivite.

Prin urmare, este esential sa acordati o atentie deosebita numeroaselor accesorii care sunt de obicei vandute impreuna cu un robot de bucatarie. Functiile sunt rezumate pe ambalaj si pot fi folosite pentru a pregati totul, de la cele mai simple pana la cele mai elaborate mancaruri. Poti cumpara mai multe ustensile de gatit, pe care sa le utilizezi.

Avand in vedere multitudinea de modele, ar trebui sa acordati atentie si spatiului pe care il aveti la dispozitie pentru a depozita robotul de bucatarie. Pericolul cu aceste aparate este sa nu stii unde sa le depozitezi si sa le lasi in fundul unui dulap pana cand uiti. In acelasi timp, lipsa de spatiu poate justifica achizitionarea unui robot de bucatarie multifunctional mare, al carui volum va fi intotdeauna mai bun decat o gramada de modele mici.

In functie de designul si greutatea lor, unele roboti de bucatarie sunt conceputi pentru a ramane pe loc odata ce sunt instalati. Altele, mai usoare si, prin urmare, mai mobile, pot fi depozitate dupa fiecare utilizare. In cele din urma, unele dispozitive deosebit de compacte pot fi chiar fixate pe perete.

Ultimul criteriu este performanta motorului robotului dumneavoastra. Puterea sa, desigur, dar si zgomotul pe care il emite, vor avea un impact major asupra confortului de utilizare. Durata garantiei de functionare este un bun indicator al robustetii.

Toate marimile, toate preturile, toate functiile, este o alegere dificila de facut in sectiunea de electrocasnice. Un sfat: nu ezitati sa rasfoiti cartile de bucate inainte de a incepe. Identificand cele mai frecvente gesturi ale retetelor dumneavoastra preferate, veti putea identifica functiile esentiale ale robotului de bucatarie ideal.

In primul rand, exista mixerele de mana, al caror maner le permite sa fie usor de fixat pe perete. In functie de ceea ce doriti sa faceti, aceste aparate pot amesteca alimentele pentru a obtine un piure gros, un coulis sau o supa usoara.

Apoi, exista mini-procesoare de alimente, a caror dimensiune nu le impiedica sa ofere multe functii. Aceste aparate sunt perfecte pentru bucatariile mici si pentru prepararea alimentelor de volum mic. In cele din urma, exista mixerele simple, care uneori pot fi combinate cu mixerul de mana.

Blenderul de patiserie

 

Dupa cum sugereaza si numele sau, utilizarea sa este limitata. Acesta poate fi utilizat pentru o gama larga de scopuri daca achizitionati accesorii optionale care sunt destul de scumpe. Diferenta fata de aparatul multifunctional este bolul sau, care are o capacitate mult mai mare, pretul si dimensiunea sa. Acesta este proiectat sa stea pe blatul de lucru.