Cum sa ai grija de gradina ta primavara?

Pentru a fi proprietarul unei gradini superbe, este nevoie sa ai grija de ea, iar grija inseamna sa incepi de primavara devreme. Pentru asta ai nevoie de foarfeci de vie sau de foarfeci pentru celelalte plante, care sa te ajute sa tunzi corect copacii si arbustii din gradina pentru ca acestia sa se dezvolte corect. Lucrarile de intrerintere a graidnii primavara merita o foarte mare atentie. De aceea, iti explicam cum sa iti pregatesti copacii pentru inceputul de sezon de crestere.

Cum se tund copacii?

Primvara este cea mai importanta perioada din dezvoltarea copacului si vei avea nevoie cu siguranta de foarfeci de gradina care sa te ajute sa tunzi corect pomii. In acest moment, au cea mai mare nevoie de ingrijire si de atentie din partea ta si de aceea va trebui sa incepi sa ii ingrijesti prin taiere, ceea ce este foarte important. Primul lucru pe care il vei face, va fi sa elimini complet lastarii, ramurile si sectiunile dteriorate de inghet. De asemenea, este recomandat sa fie eliberate toate culutirole de fructe si lastarii care sunt uscati, bolnavi sau care cresc foarte adanc in coroana.

Primavara devreme este momentul in care sa incepi sa tunzi copacii pentru ca frigul nu mai este atat de puternic si fluxul de seva inca nu a inceput atat de abundnt, ceea ce inseamna ca pomii tai nu vor pierde fluide importante in urma tunderii. Temperatura de la care se poate face aceasta procedura nu ar trebui sa fie mai mica de 8 grade Celsius. Prin urmare, inainte de a tunde in continuare copacii, va trebui sa astepti ca vremea sa fie calda.

Potentiale probleme pe care le poti intampina la tunderea copacilor

O potentiala problema pe care o poti intampina in momentul in care te apuci de tuns copacii este faptul ca temperatura zilei poate fi potrivita unei astfel de operatiuni, dar noaptea temperatura ar putea scadea extrem, deci nu este bine sa tai in aceste perioade pentru ca afectezi grav productia de seva. In cazul acesta, cel mai bine ar fi sa amani taierea pomilor pentru vara sau pentru toamna. Nu tunde atunci cand copacii inca ingheata pentru ca ii vei afecta considerabil.

Prin urmare, nu este suficient sa cumperi cele mai bune foarfeci profesionale pentru pomi ci va trebui sa fii atent si la totate celelalte detalii care fac ca mediul sa fie mai mult sau mai putin potrivit pentru asta.

In momentul in care trebuie sa cumperi foarfeci de pomi, tine cont de tipul de pomi pe care trebuie sa ii tunzi astfel incat sa nu intampini probleme. Recomandarea noastra este sa alegi foarfeci suficient de puternice astfel incat sa le mai poti utiliza si in alte operatiuni.  Spre exemplu daca vrei sa tunzi doar arbustii din curte, nu vei avea nevoie de foarfece foarte puternice, insa daca ai nevoie sa tunzi si ramuri ceva mai groase, atunci o foarfeca mai mare, mai robusta si care sa permita o taiere mai ferma, este o alegere mult mai buna.