Cum sa dai un suflu nou locuintei? Sfaturi utile pentru a avea o locuinta in ton cu cele mai noi tendinte

Indiferent ca este vorba despre locuinte, masini, dispozitive mobile sau multe alte obiecte la care ne putem gandi, apar uneori momente in care simtim nevoia unei schimbari. Traim intr-o lume foarte dinamica, in care schimbarile se produc brusc, astfel ca uneori, incrcarile noastre de a tine pasul cu acestea esueaza. Acest lucru se aplica desigur si in ceea ce priveste tendintele in amenajari interioare, moda sau din alte domenii. Nu de putine ori simtim nevoia unei schimbari atunci cand vine vorba despre propriile locuinte, tocmai pentru ca uneori ne dorim ca propriile camine sa fie in ton cu cele mai noi tendinte. Stilul de amenajare modern, caracterizat prin simplitate este ideal pentru toti cei ce isi doresc spatii aerisite si bine iluminate.

Indiferent daca tocmai ai achizitionat o casa noua, situatie in care cel mai probabil iti doresti sa faci cateva schimbari sau pur si simplu iti doresti sa o reamenajezi pe cea veche, in ambele situatii vei avea nevoie de un plan de amenajare foarte bine pus la punct. O agentie imobiliara te va putea ajuta sa gasesti rapid si eficient case de vanzare, insa proiectul de amenajare al acesteia este in totalitate responabilitatea ta. Astfel, am pregatit pentru tine cateva schimbari majore pe care le poti face pentru a da un suflu complet nou locuintei.

            Zugraveste

Schimbarea culorii peretilor sau pur si simplu reimprospatarea acesteia este un lucru mai mult decat necesar atunci cand iti doresti o locuinta care sa emane un suflu diferit. In timpul acestui proces, nu uita sa utilizezi o folie de protectie adecvata atat pentru a proteja eficient obietele din interior (in situatia in care nu ai posibilitatea sa le scoti), dar mai ales pentru a nu murdari parchetul cu vopsele si alte solutii. Alege culori care sa intre intr-un acord cromatic cat mai potrivit cu alte elemente din incapere si evita pe cat posibil nuantele mult prea stridente, pentru ca obosesc.

            Reinnoieste mobilierul

Atunci cand vorbim despre estetica unei incaperi, mobilierul in tot ansamblul sau, are o pondere absolut uriasa in acest sens. De ce? Pentru ca el este cel care dicteaza stilu incaperii, cel care aduce un plus de culoare spatiului, dar si cel care indeplineste un rol functional destul de important. Daca iti doresti un stil de amenajare modern, atunci atentia ar trebui indreptata inspre piese de mobilier simple cu o cromatica la fel de simpla. In alegerea acestuia, iti recomandam sa tii cont si de dimensiunile incaperii avand in vedere ca un mobilier masiv este o alegere mai putin inspirata intr-o incapere cu un spatiu restrans.

            Apeleaza la ajutorul decoratiunilor

Decoratiunile de interior sunt produse ce pot oferi contur unei incaperi, dar si cele cu care poti crea adevarate centre de atractie intr-o incapere. Stilul de amenajare modern iti permite sa alegi o varietate larga de decoratiuni din metal si sticla sau o combinatie intre cele doua. In plus, acestea pot fi chiar detalii definitorii ale unei incaperi.

Inlocuieste perdelele si draperiile

Daca exista ceva ce poate da rapid un suflu nou locuintei, acelea sunt perdelele si draperiile. Simpla alegere a unor modele noi sau a unor culori deosebite, poate oferi incaperilor locuintei un aer complet diferit. In acest sens, poti opta pentru perdele de in, ce pot oferi un aer relaxant incaperii.