Cum sa vanezi in siguranta in orice sezon?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/RaWkh7fCzcM

O vizita in padure poate fi o modalitate excelenta de a obtine aer curat si de a face miscare. Pentru multi, toamna inseamna si sezon de vanatoare care poate prezenta pericole, deoarece coloritul padurii poate face vanatorii mai putini vizibili.

Indiferent de sezon, va trebui sa se foloseasca un echipament de vanatoare potrivit. Vanatorii ar trebui sa se asigure ca sunt educati corespunzator despre mediul inconjurator si sa-si aminteasca aceste sfaturi:

Se vor urmari semnele de avertizare ale unui atac de cord

Un studiu asupra vanatorilor de caprioare de varsta mijlocie a constatat ca activitatile inerente vanatorii – mersul pe teren accidentat, impuscarea unui animal si tragerea carcasei acestuia, de exemplu – le-au crescut vanatorilor semnificativ ritmul cardiac.

Citeste si: Ce calităţi trebuie să aibă un vânător pentru a deţine o armă de vânătoare?

Desi opiniile variaza, multi furnizori de servicii medicale avertizeaza ca exercitiile fizice la mai mult de 85% din ritmul cardiac maxim al unei persoane cresc riscul de atac de cord. Vanatorii neobisnuiti cu drumetiile obositoare ar trebui sa faca si cateva pauze pentru odihna.

Cazaturile sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale ranirilor

Cazaturile  se intampla adesea atunci cand un vanator se afla intr-un copac si este speriat de animalele de acolo. Este important ca fiecare vanator sa fie atent la mediul din jurul sau inainte de a se relaxa. Astfel, nu va fi speriat de pasarile care zboara de pe ramuri sau de veveritele care sar dintr-o parte in alta.

Echipamentul trebuie sa fie verificat, la fel si amenajarea terenului

Evitati ancorarile permanente, deoarece au mai multe sanse sa se deterioreze. Uneori aceste standuri ancorate permanent pot fi la inaltimi foarte mari. Leziunile suferite de la acele inaltimi pot provoca oase rupte, paralizie sau chiar deces.

Evitarea alcoolului

Vanatorii sunt mai susceptibili la rani, inclusiv degeraturi si hipotermie, daca au baut. In plus, a vana sub influenta bauturilor alcoolice poate pune in pericol si ceilalti vanatori. Se utilizeaza arme cu potential letal, deci alcoolul nu ar trebui sa intre in discutie. Prin urmare, aceasta ramane o regula de baza: fara alcool inainte de vanatoare si fara substante halucinogene care pot pune pe toata lumea in pericol.