Cum se construieste o camera de sare?

camera de sare

Haloterapia, cunoscuta si sub numele de terapie cu sare uscata, a fost un tratament complementar popular in Europa de Est de multe generatii, dar tocmai acum devine populara in America de Nord. Camerele de sare apar in spa-uri, statiuni si centre de wellness din intreaga tara, iar oamenii promoveaza o varietate de beneficii care se concentreaza in primul rand pe sanatatea respiratorie si pe tratarea afectiunilor pielii.

Desi s-ar putea sa nu fi auzit de camere de sare inainte, probabil ca sunteti familiarizat cu lampile cu sare de Himalaya, care au fost populare aici de zeci de ani. Aceste lampi emana o stralucire calda si se spune ca elibereaza ioni negativi in atmosfera. Acest lucru, la randul sau, s-a dovedit ca imbunatateste starea de spirit, reduce stresul si imbunatateste relaxarea. Prin urmare, o camera de sare in propria casa este cea mai buna solutie.

Terapia cu camera de sare include adesea o caramida din sare de Himalaya pentru acest efect, in timp ce face un pas mai departe pentru a include respiratia aerului cu o concentratie de sare care este menita sa produca un efect care este aproximativ echivalent cu petrecerea a trei zile la plaja in doar 15 minute intr-o camera cu sare.

Ce este Haloterapia?

Haloterapia, cunoscuta si sub numele de terapie cu sare uscata, a inceput modern la inceputul anilor 1800, cand un medic din Europa de Est a descoperit ca oamenii care lucrau in minele de sare rareori au probleme respiratorii (spre deosebire de alti mineri) si pielea lor arata adesea mai tanara. Dupa aceasta descoperire, dr. Feliks Boczkowski a infiintat in 1839 primul centru balnear modern de sare intr-o mina de sare din Polonia.

Peste 100 de ani mai tarziu, minele de sare din Europa au fost folosite ca adaposturi impotriva bombelor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In acest timp, un medic german, dr. KH Spannagel, a descoperit ca oamenii care stateau in pesteri pareau sa se confrunte cu o imbunatatire a bolilor respiratorii. Aceasta observatie l-a inspirat sa studieze in continuare fenomenul prin infiintarea de centre de internare in minele de sare.

Exista mult mai mult in istoria haloterapiei, dar aceasta va ofera o idee generala despre modul in care beneficiile pentru sanatate ale respiratiei in aer sarat au fost descoperite si studiate pentru prima data in timpurile moderne. Daca esti un iubitor de istorie, s-ar putea sa ti se para interesant sa faci o mica cercetare pentru a afla mai multe despre aceasta terapie alternativa care a fost folosita cel putin din secolul al XII-lea.

Haloterapia poate include atat terapii cu sare uscata, cat si cu sare umeda. Terapiile cu sare umeda includ cateva remedii la domiciliu practicate in mod obisnuit, cum ar fi vasele neti si solutiile saline inhalabile. Terapia cu sare uscata, care este tipul de haloterapie folosit in camerele cu sare, consta in respirarea aerului cu particule mici de sare macinate si dispersate de un halogenerator.

Stii cum  simti ca poti sa respiri mai bine si mai adanc dupa ce ai stat cateva zile pe plaja? Ei bine, camerele de sare au fost create pentru a va oferi acelasi efect intr-un timp mult mai scurt. Exista  atat de multe mine de sare in lume si nu este practic pentru majoritatea oamenilor sa se indrepte catre aceste mine pentru a respira aerul sarat in mod regulat. Desi petrecerea zilelor la plaja pare sa ajute, dar acest lucru nu este tocmai practic pentru mai multi oameni. Asadar, odata ce terapia cu sare uscata a inceput sa devina frecventa, oamenii au trebuit sa-si dea seama cum sa creeze un mediu similar care sa fie mai accesibil pacientilor si clientilor.