Cum se utilizeaza un miniexcavator?

utilizare miniexcavator

Atunci cand cauti un excavator de inchiriat va trebui sa stabilesti de la bun inceput daca ai nevoie de un excavator normal sau de un miniexcavator. Prin urmare, mai jos iti explicam modul in care se utilizeaza un miniexcavator ca sa intelegi exact de ce anume ai nevoie.

Profesionistii in constructii civile se bazeaza pe mai multe tipuri de utilaje pentru a le facilita munca. Unele echipamente se remarca prin indeplinirea mai multor functii fara sa lase deoparte cele mai apreciate aspecte ale proiectelor cum ar fi calitatea si eficienta. Un astfel de utilaj este chiar miniexcavatorul. Desi dimensiunile sale sunt mici, miniexcavatorul poate face diverse sarcini cu aceeasi eficienta ca si echipamentele clasice. Combina toate avantajele care pot fi folosite in diverse lucrari.

Ce este de fapt un miniexcavator?

Nu putem vorbi despre cum se utilizeaza un excavator, fara sa definim notiunea de miniexcavator. Acesta este un echipament cu o zona de rulare mai mica decat cele mari ceea ce face ca manevrarea sa fie mult mai usoara. Cu toate acestea, este puternic si poate sa indeplineasca mai multe sarcini grele. Manevrarea se face simplu si miscarile au loc cu ajutorul unui joystick si cu parghii.

Pentru a profita de tot potentialul acestui utilaj sunt doua tipuri de baza de instrumente care pot sa fie cuplate – cele pentru demolari si cele pentru sapaturi. Prin urmare definitia produsului depinde de locul si modul in care va fi folosit.

La ce poate fi folosit un miniexcavator?

Miniexcavatoarele pe roti sunt de cele mai multe ori folosite pe terenrui solide si pe suprafete netede asa cum sunt drumurile podelele de beton si interiorul magaziilor sau al depozitelor. De asemenea, excavatoarele pe senile acceseaza foarte usor locurile deluroase sau abrupte, asa cum sunt terenurile agricole si loturile abrupte. In aceste spatii, se pot indeplini mai multe functii si ele pot genera economie in munca.

In functie de accesoriile utilizate, se poate folosi miniexcavatorul inclusiv pentru a demola sau pentru a fora. De asemenea, este folosit si pentru taierea copacilor.

Intre miniexcavator si buldoexcavator exista unele diferente. Buldoexcavatorul este cel care combina functionalitatea unui excavator idraulic cu cea a unui incarcator pe roti. Se remarca prin caracterul sau practic si prin versatilitate si viteza de miscare.

Folosirea unui miniexcavator presupune excavaarea de santuri pentru conducte, nivelarea anumitor terenuri, asistenta in anumite tipuri de demolari, incarcarea camioanelor, relocarea si incarcarea terenurilor, deplasarea si indepartarea resturilor, transpotul obiectelor la fata lcoului.

Un miniexcavator este mai compact si mai usor. Un alt avantaj este faptul ca va reduce cu mult daunele pe care le produce stratului de sol pe care lucreaza. De asemenea, un mare avantaj este agilitatea sa pe locul de lucru si usurinta de a fi transportat dintr-o zona in alta.

Este util pentru a deplasa materialele de constructie, pentru a deplasa terenul pe santier si pentru a  indeparta resturile in locurile greu accesibile sau pentru a pregati fundatia. El lucreaza cu spatii mici si in unitati de functiune reduse. In momentul in care alegi utilajul ideal pentru constructia ta va fi necesar sa analizezi spatiul, timpul si functiile fiecarui echipament.