Curatarea canapelelor la domiciliu. Sfaturi si recomandari

Canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din locuinta. Nu este un secret ca are nevoie de o curatare si spalare periodica pentru a-si mentine aspectul. O canapea murdara sau patata poate face ca intreaga incapere sa para neprimitoare.

Curatarea canapelelor la domiciliu

Canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din locuinta. Nu este un secret ca are nevoie de o curatare si spalare periodica pentru a-si mentine aspectul. O canapea murdara sau patata poate face ca intreaga incapere sa para neprimitoare.

Cateva sfaturi pentru curatarea canapelei la domiciliu:

– verificati eticheta

Este esential sa verificati eticheta de pe canapea pentru a vedea daca exista instructiuni sau restrictii specifice de curatare. Eticheta ofera informatii importante atat despre tipul de tesatura, cat si despre metoda de curatare indicat a fi utilizata. Ignorarea acestui pas poate duce la deteriorarea canapelei.

– curatarea pernelor

Indepartati urmele de praf si particule de pe suprafata pernelor prin miscari circulare pe tapiterie. Este indicat sa utilizati un aspirator ce are o perie cu peri moi pentru a curata bine suprafata pernelor.

– solutii de curatare pe baza de apa si aspiratoare cu abur

Solutiile de curatare pe baza de apa si aspiratoarele cu abur sunt doua dintre cele mai eficiente solutii pentru curatarea tapiteriilor textile. Aspiratorul cu abur functioneaza prin operatiunea de injectie – extractie, adica injectarea de apa fierbinte in tesatura canapelei si apoi extragerea apei murdare. Acest proces este foarte eficient pentru indepartarea murdariei si a petelor de pe canapea, fara a deteriora materialul.

 

Cu toate acestea, inainte de a utiliza un aspirator cu abur, asigurati-va ca tesatura canapelei poate rezista la temperatura ridicata a aburului. Nu trebuie sa utilizati aceasta metoda pe canapele din piele. Poate provoca craparea sau uscarea pielii.

– nu aplicati solutii de curatare a canapelelor care nu sunt indicate pentru curatarea canapelelor

Este esential sa folositi solutii de curatare care sunt special realizate pentru curatarea canapelelor. Utilizarea de solutii improprii curatarii canapelelor poate provoca deteriorarea tesaturii, ducand la decolorarea sau slabirea fibrelor tesaturii. In plus, unele solutii de curatare pot lasa un reziduu care atrage murdaria si praful, facand mobilierul sa para murdar chiar si imediat dupa curatare.

Apelarea la o firma pentru servicii de curatare a canapelelor la domiciliu

In Bucuresti si imprejurimi (in judetul ilfov) sunt multe firme de curatat canapele care ofera servicii de curatenie la domiciliu. Aceste companii au profesionisti pregatiti care stiu sa curete diferite tipuri de canapele folosind solutiile si echipamentele de curatare potrivite. De asemenea, ei va pot sfatui cu privire la cea mai buna modalitate de a mentine aspectul canapelei dvs. intre curatari.

Apelarea la serviciile unor firme de curatare a canapelelor este intotdeauna o optiune mai ales daca nu sunteti sigur cum sa curatati canapeaua sau nu aveti timp sa o realizati singur. Companiile profesionale de curatare a canapelelor – precum Atelierul de Curatenie din Bucuresti0737.590.634 – folosesc echipamente specializate si solutii de curatare eficiente in indepartarea murdariei si a petelor de pe canapea, protejand in acelasi timp materialul. Aceste firme pot oferi si servicii suplimentare, cum ar fi indepartarea mirosurilor.

Cand vine vorba de curatarea profesionala a canapelelor, exista mai multe beneficii de luat in considerare:

– serviciile profesionale de curatare a canapelelor sunt mai eficiente si mai amanuntite decat curatarea personala a canapelei. Firmele au echipamentul, cunostintele si experienta necesara pentru a curata corect canapeaua;

– serviciile profesionale de curatare a canapelelor va pot ajuta sa economisiti timp si efort. In loc sa petreceti ore intregi curatand singur canapeaua, puteti sa va asezati si sa va relaxati in timp ce

profesionistii se ocupa de curatenie. Acest lucru este important mai ales daca aveti un program incarcat si nu aveti timp sa curatati canapeaua in mod regulat.

Curatarea canapelei acasa poate fi un proces simplu si eficient atata timp cat urmati pasii corespunzatori si folositi produsele potrivite. Indepartand praful, eliminand petele incapatanate si acordand atentie etichetei canapelei, puteti avea o canapea care sa arate „ca noua” in cel mai scurt timp. Amintiti-va, este important sa va curatati periodic canapeaua pentru a-si mentine aspectul si pentru a-i prelungi durata de viata. Daca va simtiti inconfortabil sau nu aveti timp sa va curatati canapeaua acasa, este recomandat sa apelati la o firma de curatare canapele.

Recomandarea noastra: Atelierul de Curatenie – Curatare Canapele Bucuresti, 0737.590.634 – o firma ce ofera servicii de curatare canapele in Bucuresti si in toate localitatile din judetul Ilfov (precum Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Pantelimon, Popesti-Leordeni, Voluntari). Profitati si dvs. de SUPER OFERTA de pret la curatare canapele! In aceasta luna, firma va ofera o reducere de 10% pentru orice curatare de canapele si saltele la domiciliu!