De ce am nevoie de un smartphone?

Pentru mulți oameni, un smartphone este indispensabil – la fel de necesar ca mâncarea și apa. Alții, însă, s-ar putea să nu vadă recursul. Potrivit CNBC, de exemplu, Warren Buffett a folosit un telefon normal ani de zile înainte de a trece în sfârșit la un iPhone în 2020.

Acest lucru ridică o întrebare importantă: este un smartphone o necesitate în 2022? Există mai multe argumente puternice care trebuie făcute în favoarea smartphone-urilor ca o cerință, deși a-ți permite unul poate să nu fie realist pentru toată lumea.

Utilizatorii de smartphone și beneficiile

Utilizatorii de smartphone-uri au crescut enorm în ultimul deceniu. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, 35% dintre americani dețineau un smartphone în 2011, iar această cifră a crescut la 85% până în 2021.

Bărbații și femeile tind să dețină smartphone-uri în număr egal, deși americanii sub 65 de ani au șanse mai mari să aibă unul. Nouăzeci și șase la sută dintre adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani dețin un smartphone, comparativ cu 61% dintre adulții cu vârsta de 65 de ani sau mai mult. Utilizatorii de smartphone-uri tind, de asemenea, să locuiască în zonele urbane (mai degrabă decât suburbane sau rurale), să aibă o diplomă de facultate și să câștige 75.000 USD pe an sau mai mult.

Deci, pentru ce anume își folosesc oamenii smartphone-urile? Unele dintre cele mai comune utilizări includ:

  • Verificarea rețelelor sociale
  • Practicarea jocurilor sau utilizarea altor aplicații
  • Efectuarea de apeluri telefonice sau mesaje text

În afară de asta, oamenii pot folosi smartphone-urile pentru a plăti facturile, a verifica soldurile conturilor bancare, a-și gestiona bugetele, a trimite bani prietenilor și familiei și pentru a face cumpărături online în magazinele lor preferate. Persoana tipică își verifică telefonul la fiecare cinci minute și 75,4% dintre americani se consideră dependenți de telefoanele lor. Totuși, asta înseamnă că sunt necesare?

Cazul în care smartphone-urile sunt necesare

Este ușor de spus că smartphone-urile sunt mai degrabă un lux decât o necesitate. La urma urmei, oamenii au reușit să trăiască fără ele timp de secole. Cu toate acestea, acest lucru ignoră o serie de schimbări care au avut loc în modul în care oamenii lucrează și trăiesc.

Smartphone-urile pentru locul de muncă

Natura tot mai digitală a locului de muncă prezintă primul exemplu de ce smartphone-urile ar trebui considerate mai degrabă o cerință decât o opțiune. Pe măsură ce tot mai multe companii folosesc tehnologia cloud pentru a stoca informații și platforme online pentru a menține angajații conectați, este nevoie de protecții de securitate îmbunătățite. Inovații precum autentificarea cu doi factori (2FA), cunoscută și sub denumirea de autentificare cu mai mulți factori (MFA), fac acest lucru posibil. MFA permite angajaților, inclusiv lucrătorilor la distanță, să acceseze în siguranță platformele digitale prin introducerea unui cod și o cerință cheie pentru utilizarea acestuia este un smartphone.

 

Angajații care sunt interesați de munca la distanță și antreprenorii independenți care lucrează de acasă vor avea probabil nevoie de smartphone-uri. Pe lângă securitate, smartphone-urile pot fi, de asemenea, vitale pentru a rămâne conectat cu serviciul prin aplicații de mesagerie sau instrumente precum Zoom.

Smartphone-urile pentru recreare sau călătorii

Smartphone-urile ar putea fi, de asemenea, considerate o cerință dacă călătorești sau te implici în activități recreative. De exemplu, vizitatorii Disney World pot descărca o aplicație care le permite să rezerve și să plătească pentru mesele fără contact, să navigheze în parc și să acceseze funcțiile MagicBand. Aplicația oferă, de asemenea, servicii direct la cameră atunci când te cazezi la Disney Resort Hotels.

În afară de aceste tipuri de aplicații, există și alte aplicații care pot face călătoria mai ușoară. De exemplu, dacă prinzi un zbor, compania aeriană îți poate oferi opțiunea de a descărca o carte de îmbarcare mobilă, astfel încât să poți sări peste rândurile de check-in. Mai multe lanțuri de hoteluri oferă, de asemenea, aplicații mobile care îți permit să faci check-in și ieșire prin intermediul smartphone-ului, în loc de recepție.

Smartphone-urile pentru sănătate

Asistența medicală este un alt domeniu în care smartphone-urile devin din ce în ce mai importante. De exemplu, aplicațiile de telesănătate le permit oamenilor să discute în direct cu un medic fără a părăsi casa. Aceste tipuri de aplicații ar putea fi vitale pentru cineva care are probleme de sănătate în curs de desfășurare, dar care nu poate vizita întotdeauna un medic în persoană. De asemenea, poți folosi un laptop sau un desktop pentru telesănătate.

Concluzie

Deși ai putea spune în mod rezonabil că un smartphone este o necesitate pentru mulți oameni, cele mai bune telefoane nu sunt foarte ieftine. Smartphone-urile pot aduce cu ele o serie de costuri. Dacă utilizezi în mod regulat un smartphone, este posibil să nu te gândești prea mult la rolul central pe care îl joacă acesta în viața de zi cu zi. Indiferent dacă privești smartphone-urile ca fiind o necesitate sau nu, este clar că dependența de ele continuă să crească la serviciu, acasă și în timpul călătoriilor. Este posibil să îți permiți un smartphone, deși poate necesita o anumită planificare pentru a găsi cel mai bun telefon pentru tine și un plan de servicii care să se alinieze bugetului tău. Top Electronice este un site care testează electronice și te poate îndruma pentru a face cea mai bună alegere pentru tine.