Idei de ținute pentru 8 martie

8 martie, sau ziua internațională a femeii, este un moment numai bun pentru a ieși în evidență. Este o zi dedicată aprecierii și respectului față de cele în lipsa cărora lumea ar fi mai săracă. Mame iubitoare, soții dedicate, angajate de nădejde, prietene săritoare – ar fi nevoie de o listă întreagă pentru a le caracteriza. Sunt cele care, indiferent de situație, sunt gata să ofere ajutor, înțelegere și empatie.

Ce semnificație are ziua de 8 martie?

Ziua de 8 martie este încărcată de simboluri și emoții intense. Sărbătoarea a fost creată în semn de recunoaștere a eforturilor pe care le depun femeile atât pe plan profesional, cât și personal. Într-o societate puternic discriminată din punct de vedere sexual, un grup de femei activiste a luat inițiativă și a demarat manifestații diverse pentru recunoașterea drepturilor.

Au făcut demersuri constante pentru a fi puse pe picior de egalitate cu bărbații, iar într-un final, implicarea lor a dat roade. În 1911 a fost sărbătorită pentru prima dată ziua internațională a femeii în Austria, Danemarca, Elveția și Germania. Mai apoi, popularitatea tot mai mare a sărbătorii a fost influențată de mișcările socialiste din URSS. Astfel, din 1975 mai toate țările au început să celebreze ziua de 8 martie și să-i acorde atenția cuvenită.

Cu ce să te îmbraci pentru a ieși în evidență de 8 martie?

Trebuie să participi la o petrecere sau pur și simplu vrei să atragi toate privirile cu ocazia zilei de 8 martie? Ținutele care îmbină elemente tradiționale sunt cele mai indicate. Variantele de ii cusute manual nu au cum să lipsească din garderoba ta. Sunt elemente autentice, care pot fi abordate în diverse stiluri vestimentare.

Iată câteva idei de ținute pe care merită să le abordezi într-un moment atât de important pentru istoria femeilor de pretutindeni:

  • Optează pentru modelele de ii cusute manual care ies în evidență prin finisajele aparte. Completează look-ul cu o pereche de pantaloni de stofă, pantofi stiletto, o geantă asortată și un coc strâns la spate. Vei inspira eleganță, mister și rafinament.
  • În cazul în care participi la un eveniment sofisticat, nu ezita să alegi rochii traditionale elegante. Optează pentru modelele uni, midi sau lungi și accesorizează-le cu bijuterii prețioase.
  • Pentru un look formal, dar în același timp definit de creativitate e indicat să alegi ii cusute manual simpliste, o fustă creion și pantofi cu toc. În cazul fustei alege o nuanță mai intensă, pentru a crea contraste inedite.
  • Dacă va trebui să iei masa în oraș cu prietenele sau cu celelalte femei din familie, alege rochii traditionale elegante vaporoase, în ton cu atmosfera primăvăratică. Orientează-te către imprimeurile florale.

 

Ziua de 8 martie trebuie marcată așa cum se cuvine. Este un moment de bucurie, care aduce aminte cât de importante sunt femeile și cât de multe eforturi depun pentru carieră și familie.

Dacă trebuie să participi la o petrecere tematică sau pur și simplu vrei să atragi toate privirile, ținutele tradiționale devin alegerile inspirate. Optează pentru ii cusute manual sau rochii traditionale elegante, pentru a-ți defini un stil unicat.

Celebrează autentic, indiferent de situație!