Nu uita de fisa medicala inainte sa devii sofer… cu acte in regula

fisa medicala

Odata ce ai implinit varsta de 18 ani, poti sa devii candidat pentru obtinerea statutului de sofer. Pentru a reusi sa ai dreptul de a conduce un autoturism care se incadreaza in categoria B, este necesar sa treci printr-o serie foarte importanta de formalitati. Acestea se incheie prin obtinerea permisului de sofer.

Pana ca pretiosul certificat care atesta dreptul tau de a conduce o masina sa iti fie eliberat, sunt necesari si alti pasi foarte importanti. Unul dintre ele este cel prin care dovedesti ca esti apt, din punct de vedere fizic si mintal, sa conduci un autoturism. In acest sens, ai nevoie sa iti fie intocmita o fisa medicala. Iata ce cuprinde aceasta si cum poate fi obtinuta rapid pe fisamedicala.info!

fisa medicala

Ce contine fisa medicala si de ce este necesara?

Documentul medical care iti este necesar pentru a putea deveni candidat la permisul auto cuprinde mai multe informatii care atesta capacitatea ta de a conduce un autoturism. Fisa cuprinde rezultatele unor analize medicale de specialitate. In conformitate cu prevederile legale, este necesar urmatorul set de analize:

  • Medicina interna

  • Oftalmologie

  • ORL

  • Ortopedie / Chirurgie

  • Psihiatrie

  • Neurologie

Aceste analize sunt necesare deoarece ele vizeaza simturile si abilitatile fizice si mintale necesare unei persoane care se urca la volan. Este foarte important ca, prin fisa medicala, sa se ateste ca un potential candidat este apt, din aceste puncte de vedere, si poate reactiona corect la diversele situatii ce pot aparea in trafic.

Cat de repede se obtine fisa si ce acte iti trebuie?

Desi este vorba despre mai multe tipuri de investigatii medicale, vestea buna este ca acestea pot fi efectuate in aceeasi zi si in acelasi loc. In plus, rezultatele iti pot fi oferite in scurt timp, in asa fel incat sa eviti zilele pierdute si drumurile repetate.

Daca alegi sa colaborezi cu o clinica specializata in domeniu, fisa medicala auto iti va fi eliberata pe loc, chiar in ziua in care ai efectuat analizele. Verificarile pot fi desfasurate in aceeasi zi, deoarece medicii specialisti dedica unele intervale orare exclusiv acestui tip de investigatii.

Tot ce trebuie sa faci este sa identifici clinica potrivita, sa descoperi intervalul in care te poti programa si sa faci o programare in functie de acest orar. Iti vor fi necesare si cateva documente, pentru ca fisa medicala sa iti poata fi eliberata.

Setul de documente cuprinde cartea de identitate, adeverinta de la medicul de familie (in situatia in care suferi de boli cronice), ochelari de vedere (daca este cazul), scrisoare medicala de la diabetolog (daca suferi de diabet de tip I), fisa de scolarizare.

Odata efectuata programarea si obtinute documentele de care ai nevoie la dosar, te poti prezenta pentru investigatiile dorite. Trebuie sa stii ca nu poti obtine certificatul in cazul in care suferi de epilepsie, afectiuni neuropsihice grave, boli grave de vedere, auz sau locomotie.

Fisa se elibereaza in aceeasi zi, de catre medicul coordonator al clinicii la care te programezi. Ea este valabila timp de sase luni de la data eliberarii. Fisa medicala poate fi obtinuta la un pret excelent, in cel mai scurt timp, daca alegi serviciile disponibile pe FisaMedicala.info. Pregateste-te sa fii sofer si rezolva rapid formalitatile necesare!