Post It-urile Transparente: Un Nou Mod Fun de Învățare

Cat traim invatam, ne spune o veche zicala, cunoscuta probabil in toata lumea. Un lucru care este in totalitate adevarat, fiind imposibil ca intr-o singura viata de om sa putem afla toate secretele lumii. De fapt, multi dintre noi incercam sa ne limitam doar la anumite aspecte si sa ne perfectionam aptitudinile si cunostintele doar in anumite domenii. Cu cat aflam mai multe cu atat este posibil sa ne dorim si mai mult, pana cand putem ajunge intr-un punct in care sa nu mai existe nimic altceva de aflat sau de inteles.

Cartile au fost si sunt cea mai buna si exacta medota de invatare, informatiile prezente in paginile acestora fiind validate de persoane cu experienta necesare in acest sens astfel incat noi ceilalti sa putem invata ceea ce este corect si relevant. Dar, dupa cum bine stim, nu este atat de usor pentru toti sa putem invata sau chiar intelege anumite informatii dintr-o carte sau chiar din notitele personale pe care ni le poate preda un profesor la scoala. Este nevoie de timp si concentrare si mai ales de organizarea corecta a informatiei.

Pentru ca fiecare persoana este unica in felul ei, si metodele de invatare pot fi la fel de diversificate. Multi se adapteaza in timp la metode si mai eficiente decat cele utilizate initial si tot asa, reusind in cele din urma sa obtina rezultate mai bune. Iar printre cele mai eficiente metode se afla si sublinierea si scoaterea in evidenta a informatiilor importante. Doar ca aceasta metoda nu functioneaza mereu sau mai bine zis, nu poate fi aplicata mereu, mai ales atunci cand cartile pe care le utilizam nu ne apartin. Exista totusi o metoda care ne poate salva, prin utilizarea de post it-uri transparente, un concept creat cu scopul de a le oferi celor ce  au nevoie de metode cat mai eficiente si interactive de invatare.

In mod clar am putea spune ca, utilizand tehnologia, putem transpune un text in format digital, si prin simpla fotografiere a unei pagini de carte si apoi scoaterea in evidenta a informatiilor necesare insa a petrece mult timp in acest sens in fata monitorului nu ne va face bine la ochi si nici in alte aspecte. Este oarecum obositor si sa petrecem mult timp cu o carte dar sa mai facem asta citind si de pe un monitor este chiar si mai greu.

Exista pe piata numeroase modele de sticky notes transparente, foarte eficiente in orice sarcina, principalul avantaj al acestora fiind faptul ca nu mai este nevoie sa afectam in mod direct o carte sau alte elemente prin sublinierea cu creioane, pixuri sau marker. Fiind vorba despre manuale, pe care le utilizam doar un an, in scoala, liceu sau facultate, pastrarea lor in stare buna ne va permite ca apoi sa le putem vinde si sa ne recuperam banii investiti in acestea. Iar acesta este doar un alt avantaj adus de aceste transparent sticky notes, alaturi de pretul foarte avantajos pe care il au dar si usurinta in utilizare.