Renovezi sau construiesti? Fă-ți timp pentru a îmbunătăți izolația termica a casei

2

Cu excepția caselor cu spații de mansardă care sunt accesibile în permanență (nefiind locuinte), cel mai bun moment pentru ca un proprietar de casa sa faca îmbunătățiri la izolarea termică este adesea atunci când face renovări majore – de exemplu atunci cand reamenajeaza o baie sau spatiul de la subsol. Modernizarea izolației, însă, este o procedură delicată care necesită cunoștințe și pricepere: există practici bune de urmat, iar unele materiale sunt mai potrivite decât altele, în funcție de ce parte a clădirii urmează să fie izolata termic.

Dacă casa ta este prea rece în ciuda unei instalatii de incalzire care funcționează bine sau prea fierbinte în ciuda aerului condiționat fantastic, probabil te întrebi ce se întâmplă. Atâta timp cât ai ferestre eficiente și izolație la mansardă, casa ta ar trebui să rămână la o temperatură moderată, cu sistemele de incalzire/racire care funcționează intermitent. Următorul gând logic ar putea fi: Am măcar izolație la nivelul pereților? Cu excepția cazului în care ați cumpărat o casa nouă, ați construit-o singur sau ați remodelat-o singur, nu este întotdeauna ușor să aflați răspunsul la această întrebare.

 Pereții exteriori

Fara indoiala, cea mai comună metodă de modernizare a izolației unei locuinte este prin a izola pereții exteriori. Operațiunea crește valoarea de izolare și etanșeitatea pereților fără a fi nevoie de demolari majore.

Materialele termoizolante au o conductivitate termică scăzută care servește la limitarea fluxului de energie termică între o parte a izolației și cealaltă. În mediul de construcție, izolația termică este de obicei utilizată pentru a reduce trecerea căldurii între interiorul unei clădiri și exteriorul.

Există multe tipuri diferite de izolație, care variază în ceea ce privește culoarea, textura finisajului suprafeței, compoziția miezului și performanța.

 Doua dintre cele mai populare materiale in Romania sunt polistirenul expandat si vata minerala.

 Izolație din vata minerala

Termoizolația din vată minerală este cunoscută pentru rezistența acustică excelentă, eficiența termică și proprietățile de protecție împotriva incendiilor. In tara noastra gasesti produse fabricate de încredere, cum ar fi izolația termica de vata minerala Werk, disponibila la Baumag.ro.

Componentele termoizolațiilor Werk garantează atât economisirea energiei, cât și durabilitatea construcției.

Vata minerala este obtinuta prin filarea mineralelor topite sau a pietrelor intr-un material fibros. Este utilizat pe scară largă în aplicații de izolare termică, izolarea mansardelor sau a mansardei, izolarea pereților  și izolația externă – toate pot folosi izolarea cu vată minerală.

Rolele și plăcile pot fi utilizate pe acoperișuri, pereți și podele plate sau înclinate, deoarece sunt disponibile într-o varietate de grosimi pentru a se potrivi oricărei lucrări. Sunt incombustible, asigură izolație termică și acustică (verificați paginile individuale ale produsului pentru specificații) și au acreditări ecologice bune, deoarece sunt fabricate folosind materiale reciclate și/sau regenerabile.

Izolație din polistiren

Acestea sunt panouri rigide care sunt bune pentru izolarea pereților exteriori ai casei tale.

Fabricat din polistiren expandat, un tip de plastic cu diferite valori R, placa este disponibila in mai multe grosimi si performante.

În general, izolația din polistiren este o barieră excelentă împotriva umezelii, un retardant împotriva focului și va crește valoarea R generală a peretelui exterior. Acestea vin în diferite dimensiuni și sunt foarte ușor de instalat.

Vezi aici cele mai eficiente placi de polistiren expandat, in oferta Baumag.ro!