Sfaturi utile pentru a te juca mai eficient cu copilul tau

jucarii fete

In momentul in care cumperi cadouri pentru fete, te gandesti probabil la cele mai importante activitati pe care aceasta sa le faca. Iata cateva idei pentru ca timpul de joaca sa fie cu adevarat productiv.

Din cand in cand copilul trebuie sa conduca el activitatea de joaca

Copiilor mici li se spune ce sa faca toata ziua. Au putine sanse sa preia conducerea. Daca li se acorda timp in fiecare zi cand ajung sa cunoasca cel mai mult despre activitate si sa ia decizii, ii va ajuta sa se simta mai independenti si sa-si dezvolte increderea. Atunci cand cumperi copilului un set de construit, e bine sa il lasi sa il utilizeze si intuitiv pentru a descoperi mai usor ce trebuie sa faca si cum sa foloseasca niste jucarii de pe Jubi

Comportamentul bun trebuie laudat

Spune-i copilului tau ce iti place la ceea ce face. Cand lauzi comportamentele care iti plac, copilul tau va face acele comportamente mai des. Poti face laudele specifice, astfel incat copilul sa stie exact ce va place. Foloseste si gesturi cum ar fi imbratisarile, bateti palma sau strange-i mana atunci cand face lucrurile bine pentru a intari laudele.

Imita comportamentul copilului tau

Copiaza sau imita lucrurile pe care copilul tau  le face sau le spune. Joaca-te cu aceeasi jucarie sau cu o jucarie similara si incearca sa folosesti jucaria asa cum o foloseste copilul tau. Cand imiti comportamentul copilului tau, copilul tau va face acele comportamente mai des.

Descrie ce face copilul tau

Vorbeste cat mai detaliat despre ceea ce face copilul tau. Acest lucru este similar modului in care un reporter sportiv sau un comentator i-ar putea descrie ceea ce se intampla cuiva care nu poate vedea actiunea. Acest lucru arata copilului tau ca esti interesat de ceea ce face si ca ii acorzi toata atentia ta. Da click aici pentru mai multe informatii despre utilizarea descrierilor.

Arata entuziasm in timpul jocului

Arata-i copilului tau ca esti incantat sa te joci cu el. Daca nu esti sigur cum sa arati entuziasmul, gandeste-te la felul in care copilul tau reactioneaza atunci cand primeste o jucarie noua care ii place cu adevarat. Entuziasmul ii permite copilului sa stie ca te bucuri de timpul petrecut cu el. Cand te distrezi, se va distra si el.

Reflecta emotiile copilului tau

Reflecta sau repeta ceea ce spune copilul tau. Urmareste-i comportamentul si spune ceea ce crezi ca simte. Cand te gandesti al cuvintele si sentimentele copilului, ii arati ca il asculti activ si il ajuti sa inteleaga si sa isi gestioneze sentimentele.

Limiteaza intrebarile in timpul jocului special

Cand il intrebi ceva pe copilul tau si astepti un raspuns, pui o intrebare. Copilului tau i se pun multe intrebari de-a lungul zilei, cum ar fi: „Cum a fost la scoala, cati ani ai si ce faci acolo?” Cand punem intrebari, conducem conversatia. Intrebarile noastre pot sugera, de asemenea, ca nu suntem cu adevarat atenti sau ca nu suntem de acord cu ceea ce face copilul nostru. De exemplu, intreband: „Nu ai prefera sa te joci cu blocurile?” sugereaza ca nu vrei sa te joci cu jucaria aleasa de copil. Intreband „De ce faci asta?” sugereaza ca copilul face ceva gresit.

Jubi
Strada Progresului 102-108 Sp AD4, București 050696, Romania
0733066660
https://goo.gl/maps/d7sNEdAtFcKHmMVq5