5 reguli de aur pentru găsirea restaurantului perfect pentru nunta ta

Găsirea restaurantului perfect pentru recepția de nuntă necesită un plan de acțiune clar. Iar această căutare începe cu un an sau doi înainte de ziua cea mare!

Definirea stilului restaurantului

A organiza o nuntă este ca și cum ai spune o poveste. O poveste care îți seamănă sau care te face să visezi. Acesta este motivul pentru care un restaurant nuntă este atât de important: va da tonul recepției. De exemplu, cei mai romantici, care iubesc basmele, vor opta pentru un castel sau un conac. Aceste locuri pline de istorie sunt adesea autosuficiente și necesită puține decorațiuni. Sufletele bucolice vor opta mai degrabă pentru locuri apropiate de natură: o fermă, un han, un hambar… Aceste decoruri verzi vor aduce o notă de relaxare nunții. Cuplurile urbane se vor îndrăgosti de un restaurant la modă.

Determină zona în care vrei să fie situat restaurantul

Atunci când cauți locații nuntă începe prin a stabili zona geografică în care dorești să organizezi recepția. Atenție însă, cu cât locul de desfășurare este mai departe de casă, cu atât organizarea poate fi mai complicată și mai costisitoare, deoarece trebuie să planifici mai multe deplasări înainte de ziua cea mare pentru a valida toate detaliile.

Fixează un buget

Prețul va depinde de numărul de invitați dar și de suprafața restaurantului. Pentru o nuntă clasică ai nevoie de cel puțin 1m² de persoană, iar pentru o petrecere dansantă și/sau un bufet, 1m50².  Un avantaj oferit de recepția la un restaurant este că nu va trebui să adaugi la cheltuieli mobilierul de închiriat. Va trebui să îți faci griji doar la alte costuri precum prețul pentru închirierea întregului restaurant, o cameră privată disponibilă sau doar o parte din spațiul disponbil.

Gestionarea spațiului

Atunci când alegi un restaurant pentru nunta ta trebuie să ții cont de de cpacitatea și spațiul acestuia. Trebuie să fii realist atunci când vine vorba de spațiu. Dacă restaurantul ar eo capacitate mai mică, de doar 20-30 de persoane dar tu vei avea mai mulți invitați atunci vei fi nevoit să cauți alte opțiuni. Te sfătuim să discuți despre situația bucătăriei, să te asiguri că mâncare va fi servită în timp util, mai ales dacă nu rezervi întreg restaurantul. Aceste lucruri sunt valabile și atunci când cauți un restaurant botez.

Întrebările pe care trebuie să le pui înainte de a alege un restaurant

Care este capacitatea maximă a sălii?

Poate fi organizat cocktailul afară și ce se întâmplă în caz de vreme rea?

Sunt necesari și alți furnizori de servicii?

Este asigurată parcarea?

Care sunt condițiile de plată?

O altă regulă de aur pe care trebuie să o respecți înainte de a semna contractul de închiriere a restaurantului este să îl vizitezi. Nu te baza doar pe fotografii și descrieri. Dacă îl vezi cu ochii tăi, s-ar putea să ai surprize, bune sau rele. Prin urmare, este esențial să vizitezi localul pentru a vedea zona, dimensiunea și serviciile oferite la fața locului.

Profită de vizită pentru a le pune proprietarilor orice întrebare ai. De exemplu, dacă există o limită de timp pentru muzică. Sau dacă există cazare la fața locului. Este mai bine să știi mai multe decât prea puțin.

Acum cunoști și tu pașii care te vor ajuta să îți alegi locul ideal de desfășurare a evenimentului. În primul rând, asigură-te de faptul că găsești un spațiu care să se potrivească cu voi și cu tema pe care ați ales-o. Nu uita că acesta va fi cadrul pentru una dintre cele mai frumoase zile din viața voastră, drept urmare trebuie să îl alegi cu mare grijă.