Avantajul si dezavantajul constructiilor din lemn
Casele din lemn au fost intotdeauna unul dintre cele mai populare modele de case cu stilurile lor atemporale. Motivul pentru care structurile din lemn nu-si pierd frumusetea si atractivitatea chiar si in epoca tehnologiei in care traim sta in nenumaratele avantaje ale materialelor de constructii din lemn.
Care sunt avantajele caselor din lemn?
Motivul principal pentru care oamenii care doresc sa construiasca o casa din lemn iau aceasta decizie este ca o casa din lemn are multe avantaje. Aceste avantaje nu numai ca satisfac sentimentul de a obtine un profit, dar asigura si ca locatarii vor trai in liniste, inconjurati de materiale naturale.
Casele din lemn sunt structuri care reflecta toata frumusetea naturii din interior. Aceste structuri sunt foarte utile prin aspectul si caracteristicile lor care fac viata mai usoara. Vedem case de lemn mai ales in regiunile unde acest material este foarte disponibil. Desi lemnul de pin este utilizat pe scara larga in constructia caselor din lemn, se pot folosi si fagul si stejarul. Exista mai multe tipuri de lemn pentru cosntructii pe care il puteti alege in functie de preferinte.
Casele de lemn sunt construite simplu
Unul dintre avantajele importante este ca procesul de constructie si instalare a caselor din lemn este scurt. De asemenea, puteti cumpara lemn gata facut si efectuati o instalare foarte usoara. In plus, costurile de constructie ale casei din lemn sunt cu aproximativ 30% mai mici decat costurile de constructie ale casei din beton armat. Acest lucru va economiseste atat timp, cat si bani. De asemenea, nu trebuie uitat ca aceste case pot fi construite aproape oriunde. De aceea, sunt tot mai multe constructii de lemn care apar.
Casele din lemn au o viata fizica lunga
Cel mai important avantaj al caselor din lemn este durabilitatea lor. Datorita structurii de lunga durata a materialului lemnos, vei locui in aceste case toata viata, nu zilnic. Lemnul ofera izolarea la impact. Reduce efectul loviturilor fizice in timp ce le amortizeaza. Lemnul suporta mai multa sarcina decat betonul si otelul. 1 kg de lemn poate transporta mai multe sarcini decat 1 kg de beton si 1 kg de otel. Este de lunga durata. Durata de viata a lemnului uscat creste. Cand se aplica solutii de impregnare, durata sa de viata creste de 7-10 ori. Cand este folosit corect, lemnul devine foarte durabil. Structura lemnului ofera durabilitate si longevitate in zonele utilizate.
Casele din lemn asigura izolarea aerului
Celalalt avantaj este legat de izolatie. Cand ne gandim la izolarea unei case, vedem ca lemnul actioneaza ca un excelent izolator, oferind un avantaj in toate anotimpurile. Casele din lemn nu numai ca protejeaza caldura din interior, dar creeaza si aer rece datorita respirabilitatii materialului natural. Lemnul, care impiedica trecerea caldurii vara, impiedica trecerea caldurii din interior spre exterior iarna. In calcule, s-a dovedit ca casele din lemn reduc costurile de incalzire cu 60% anual. Este necesar sa spunem ca izolarea fonica este disponibila si in astfel de case. Materialul din lemn nu permite zgomotului sa patrunda in spatiu datorita caracteristicii sale de absorbtie a sunetului.
Lemnul este singurul material de constructie regenerabil. Elementele suport deteriorate in timp pot fi reparate sau chiar inlocuite fara a demola complet structura.