Beneficiile celulelor stem

Celulele stem sunt o metoda revolutionara de tratament. Iata ce sunt ele si la cine putem apela pentru recoltarea si depozitarea lor.

Celulele stem se regasesc in sangele periferic, sangele cordonului ombilical si maduva spinarii si au capacitatea de a se diferentia in celule stem hematopoietice si celule stem mezenchimale. In medicina, acestea sunt folosite in hematologie, unde transplantul de tip autolog este o parte a tratamentului diferitelor tipuri de leucemii si este folosit dupa tratamentul de chimioterapie. De asemenea, alte boli pot fi ameliorate sau chiar tratate cu ajutorul acestei metode precum bolile din spectrul autoimun sau endocrin.

De asemenea, celulele stem sunt utilizate in tratamentul a peste 80 de afectiuni. Cu toate ca celulele stem sunt eficiente, ca si cele care provin din sangele periferic sau maduva spinarii, celulele stem provenite din cordonul ombilical sunt mult mai eficiente deoarece gradul de nediferentiere si de multiplicare este mult mai mare. In plus, procedura medicala prin care sunt recoltate celulele stem la nastere presupune efectuarea unei manevre neinvazive atat pentru mama cat si pentru fat, astfel ca a devenit o procedura care aduce doar beneficii.

In momentul de fata se fac teste pentru utilizarea celulelor stem in chirurgia estetica si cea reparatorie, dar si in patologiile cardiace sau ortopedice.

In Romania, exista posibilitatea ca viitoarele mamici sa aleaga recoltarea celulelor stem la nastere dar si depozitarea lor in cele mai sigure conditii prin intermediul Bancii Stem Sure. Aceasta banca le da posibilitatea viitorilor parinti de a recolta atat celule stem hematopoietice din sange precum si celule mezenchimale, din tesutul cordonului ombilical. Probele recoltate vor putea fi pastrate in cele mai sigure conditii in cadrul laboratorului partenerului Stem Sure, respectiv Banca de celule stem Biovault din Marea Britanie.

Pentru a intelege mai bine de ce sa optam pentru Banca Stem Sure, e bine sa stim ca partenerul din Marea Britanie detine o autorizatie extinsa din partea Human Tissue Authority, ce ii permite sa prelucreze si sa depoziteze materialele transplantabile pentru tratament uman. Aici pot fi procesate si stocate un numar divers de tesuturi umane precum ligament, os, maduva osoasa, plasma.

Un alt motiv pentru care se merita sa alegem Banca Stem Sure se datoreaza celor 10 probe de celule stem eliberate si folosite in transplanturi. Pe de alta parte, s-au efectuat transplanturi cu probe recoltate din maduva si stocate de catre Biovault in numar de peste 4000, cu toate ca aceste persoane nu aveau celule stem recoltate la nastere.

Stem Sure lucreaza atat cu clinici de stat cat si private pentru o gama vasta de tesuturi umane ce sunt folosite in tranplanturi umane, asadar, posibilitatile sunt variate.

Pentru informatii suplimentare despre Banca Stem Sure putem accesa www.stemsure.ro, unde unul dintre consultanti ne va raspunde la toate intrebarile astfel incat sa luam cea mai buna decizie pentru sanatatea noastra si a celor dragi.