Cat costa serviciile de tractari auto? Iata care sunt informatiile pe care toti conducatorii auto trebuie sa le stie!

Masina a facut pana in mijlocul pustietatii? S-a consumat bateria? Se sesizeaza anumite defectiuni la motor? Atunci, cel mai probabil, soferul trebuie sa ia in considerare una dintre cele mai sigure optiuni pe care le are la dispozitie: sa apeleze la serviciile de remorcare.

In cazul in care conducatorul auto se afla intr-o zona greu accesibila, departe de service-uri sau de benzinarii, mai ales la o ora tarzie, se poate linisti cu gandul ca sunt o multime de companii de remorcari in zona care ii pot veni in ajutor in doar cateva minute. Cei care calatoresc prin tara si raman blocati dintr-un motiv sau altul pe drumurile din Brasov, pot lua in considerare o firma de tractari auto din Brasov, care poate sosi rapid la locul indicat.

Nu este o surpriza ca drumul de munte poate implica o multime de obstacole care sa afecteze buna functionare a masinii, din acest motiv, soferul trebuie sa stie ca oricand are la dispozitie aceasta varianta salvatoare. Principalii factori care pot influenta costul unor astfel de servicii sunt prezentati in cele ce urmeaza.

  1. Distanta tractata

Unul dintre numerosii factori care determina costul unui serviciu de remorcare este locul in care s-a produs incidentul. Costul este direct legat de distanta catre zona in care vehiculul a ramas blocat, compania percepand tarife diferite in functie si de zona: rezidentiala, autostrada etc. De exemplu, daca autoturismul este blocat intr-un sant, vor fi necesare utilaje grele si masive.

De asemenea, daca distanta parcursa pana la masina este mare (daca a ramas blocata pe autostrada), pretul poate suferi modificari. Din acest motiv, se recomanda contactarea unei companii care se afla in cea mai apropiata zona, pentru a nu percepe costuri ridicare de deplasare.

  1. Ora din zi (sau din noapte)

Momentul incidentului capata, de asemenea, un rol important in determinarea costului unui serviciu de tractare. Aproape toate companiile de remorcare percep costuri mai mari pentru serviciile oferite in timpul noptii. Pretul este afectat si de sarbatorile legale, pentru ca in acele zile sunt disponibile mai putine optiuni.

  1. Dimensiunea vehiculului

Un alt factor care influenteaza costul serviciului de remorcare este dimensiunea vehiculului. Vehiculele mai mari si mai grele, cum ar fi cele 4×4, un microbuz sau un autobuz necesita camioane de remorcare mai mari, care solicita costuri mai ridicate. Astfel, soferul vehiculului trebuie sa se asigure ca ofera companiei de tractari toate informatiile necesare despre dimensiunea si greutatea vehiculului, pentru ca personalul auto sa se pregateasca adecvat cu echipamentele necesare.

  1. Starea vehiculului

Starea vehiculului este un alt factor semnificativ care are influenta asupra pretului final al serviciului de remorcare. De exemplu, daca masina a fost implicata intr-un accident, cel mai probabil va fi nevoie de utilaje speciale pentru a o manipula cu grija. De asemenea, in cazul in care cauciucurile sunt dezumflate, va fi necesar un camion de remorcare cu platforma, care costa mai mult.

Cu alte cuvinte, preturile serviciilor de tractari auto sunt determinate in functie de seria de factori prezentata in randurile de mai sus. Cu toate acestea, conducatorii auto nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la pretul final, pentru ca, in cele mai multe situatii, este accesibil.