Ce știi despre epilarea braziliană cu ceară?

Temperaturile de afară ne duc tot mai mult cu gândul la plajă, distracție, piscină, mare, așa că nu este de mirare că ești în căutarea costumului de baie perfect. Evident, nu poți să mergi la plajă fără să fii bine pregătită, inclusiv și pentru incidente neplăcute, așa că o epilare braziliană cu ceară este metoda preferată de majoritatea reprezentantelor sexului frumos pentru a scăpa de părul din regiunea inghinală.

Rezultate garantate, pentru o perioadă îndelungată

Avantajele eliminării firelor de păr nedorite din zona inghinală, folosind ceara epilat sunt nenumărate, dar cel mai important este că are rezultate garantate, pentru o perioadă îndelungată. Și, dacă nu ai mai încercat până acum această metodă, avem pentru tine câteva informații.

Cum te pregătești?

Cu o zi înainte să mergi la salon pentru această procedură, încearcă să folosești un exfoliant care să te ajute, adică să scoată la suprafață firele de păr crescute pe sub piele. În acest fel ai certitudinea că s-a smuls tot, repede și bine. Dacă este pentru prima dată, poți lua un medicament analgezic, pentru a suporta mai ușor durerea.

Lungimea firului de păr

De regulă, pentru a fi îndepărtate firele de păr, acestea ar trebui să fie cam de 6 mm. Prin urmare, dacă ai programat o ședință la salon, ai răbdare și nu mai interveni cu lama prin zonă și lasă părul să crească.

Pregătește-te să doară

De regulă, pentru rezultate bune, în saloanele de cosmetică unde se realizează această procerdură se folosește ceara granule, pentru că are nenumărate avantaje, printre care și îndepărtarea mai ușoară a firelor de păr. Da, te va durea, dar nu atât de mult, iar dacă ai parte și de o cosmeticiană pricepută, intensitatea acesteia nu va fi atât de ridicată pe cât te aștepți.

Nu te simți rușinată

Chiar dacă ești mai pudică de felul tău, nu trebuie să îți faci procese de conștiință sau să te simți jenată să te dezbraci în fața cosmeticienei pentru o ședință de epilat în zona inghinală. Gândește-te că acestea efectuează zilnic această procedură, la numeroase persoane, așa că nu este ceva atât de neobișnuit pentru ele. Evident, trebuie să ai grijă la igiena zonei, care trebuie să fie una impecabilă, ca de obicei, să nu suferi de vreo problemă de piele, totul este în regulă.

Iritație ușoară

Zona inghinală este una intens vascularizată, așa că nu te speria dacă imediat după ce ședința de epilat s-a încheiat pielea ta va fi roșie, și va rămâne așa o perioadă, de regulă câteva ore. De asemenea, dacă ești mai sensibilă, zona va fi înroșită chiar și câteva zile. Este normal, stai liniștită. Tot ce trebuie să faci este să porți doar lenjerie din bumbac, să nu mergi la plajă sau la piscină, iar loțiunea de îngrijire intimă să fie una cu o acțiune delicată.

Cât de repede crește părul înapoi?

La această întrebare, răspunsul nu este unul universal valabil, ci depinde doar de… părul tău, dacă putem spune așa. Astfel, dacă ești genul de persoană cu un păr des, cu o rădăcină puternică, de regulă după o săptămână sau chiar 10 zile, primele fire de păr încep să își facă simțită prezența. În schimb, dacă ai firul de păr mai fin, efectul epilării braziliene cu ceară în zona inghinală poate ajunge chiar și la o lună.

Pe final, avem și un mic bonus pentru tine: cu cât apelezi mai des la această procedură de îndepărtare a părului nedorit din zona inghinală, vei observa că firele de păr sunt mai subțiri și cresc mai greu, așa că nu este nevoie să apelezi atât de des la serviciile oferite de un salon de cosmetică!