Cele mai frecvente utilizari al rulmentilor SKF

Durata de viata luna, fiabilitatea ridicata si intretinerea minima sunt unele dintre cele mai importante caracteristici ale rulmentilor SKF. Numarul mare de tipuri de rulmenti SKF ofera versatilitate acestor produse astfel incat sa fie utilizate intr-o mare varietate de aplicatii care acopera toate sectoarele industriei, inclusiv: agricultura, constructii, camioane cu stivuitor, manipularea aterialelor, metale, minerit, cai ferate, camioane si energie eoliana. De la rulmenti agricultura si pana la alte tipuri de utilizari, SKF si-a facut loc in cele mai mari zone ale domeniului industrial.

Utilizarea rulemntilor pentru acoperis suspendat

Rulmentii sferici radiali din otel sau din otel SKF pot fi utilizati in aplicatii pentru acoperis suspendat. Un exemplu in acest sens este Stadionul Olimpic din Mucnchen, Gemrania. Acoperisul este facut din mai multe cabluri de otel pretensionate in retea. In acest sens se foloseste pentru ei cea mai buna vaselina SKF. Punctele nodale ale retelei sunt fara cuplu. In aceasta situatie sunt folositi 225 rulmenti sferici radiali standard SKF din otel cu diametre ale orificiilor cuprinse intre 160 si 300 mm. Nodurile sunt incarcate statit dar trebuie sa permita miscari ocazionale de oscilare ale constructiei acoperisului. Chiar daca rulmentii sferici radiali din otel nu sunt fara intretinere, acesti ruplemtni nu au fost relubricati inca de cand a fost construita cladirea in 1972.

Articulatii pentru rolele de drum

Rulmentii ferici SKF pot fi folositi in articulatia dintre rolele din fata si din spate si permit manevrarea unei role de drum. Imbinarea trebuie sa reziste la sarcini radiale extreme si la nivelul de vibratii ridicate. Datorita modului in care sunt amplasati, acesti rulmenti trebuie sa fie protejati deoarece sunt expusi la o mare varietate de contaminanti, inclusiv la praf, murdarie, apa, asfalt fierbinte, toate fiind cele care determina uzura prematura si coroziune.

Rulmenti pentru porti segmentate

Portile segmentate pentru baraje folosesc rulmenti sferici simpli SKF fara intretinere, de dimensiuni foarte mari. Lista de referinta in sensul acesta este extrem de lunga, avand peste 3000 de cereri pana in prezent. In zonele principale, acestea compenseaza nealinierea arborelui determinata de dilatarea si contractia termica, deformarea elastica a portilor barajului si modificarile cauzate de asezarea fundatiei. Rulmentii acestia sunt cei care fac fata sarcinilor radiale grele care sunt cauzate de presiunea apei, dar si sarcinilor axiale care pot aparea in pozitia inclinata a bratelor de sustinere. In plus, acesti rulmenti sferici SKF nu servesc doar ca rulmenti incarcati in conditii statice ci si in accesoriile de legatura folosite frecvent, ale cilindrilor de ridicare si ale clapelor.

Utilizarea rulmentilor in cilindri hidraulici si pneumatici

Capetele SKF din otel sau alte materiale sunt folosite foarte des pe cilindri hidraulici si pneumatici pentru ca actioneaza ca legatura intre cilindru si accesoriile sale, fiind capabile sa transmita sarcini mecanice grele. Cilindrii hidraulici sunt de cele mai multe ori echipati cu capete de tija din otel cu filet care poate fi fixat la un capat al tijei de otel si cu sudura pe alt element. In cazul cilindrilor pneumatici in care presiunea de lucru ajunge la 1 MPA, capetele tijei de otel sau bronz si capetele tijei fara intretinere sunt utilizate de obicei la capatul pistonului. In partea opusa sunt folosite capete de tija SKF cu coada de sudura.

Acestea sunt cele mai comune exemple in care sunt folositi rulmentii SKF insa lista nu se opreste aici. Acesti rulmeti au convins prin calitatea lor specialistii din foarte multe domenii, iar faptul ca sunt disponibili rulmenti SKF fara intretinere este un mare avantaj care face ca aceste produse sa fie foarte cautate. Rulmentii SKF sunt produsi utilizand materiale premium astfel incat sa asigure rezistenta pe termen lung.