Cum alegem formatia de nunta

Cum să angajezi o trupa cover pentru nunta ta

Muzica live poate face din recepția de nuntă o experiență cu totul unică. Consultați aceste sfaturi pentru a angaja trupa potrivită pentru ziua ta cea mare!

Cel mai important detaliu de nuntă pentru invitații la nuntă este muzica. Într-un sondaj recent WeddingWire asupra invitaților la nuntă, 95% au spus că muzica redată la recepția de nuntă va determina cât de mult se distrează la o nuntă. Așa că este important ca cuplul să angajeze o formație de nuntă care să-i ridice pe oaspeți și să-i țină pe ringul de dans.

Dar cum găsești și rezervi o trupă pentru nunta ta? Lisa Ciampi Borrés de la Élan Artists , care are birouri în toată țara, sugerează că cuplurile încep să cerceteze o formație de nuntă imediat după logodna lor și să își rezerve o trupă cu aproximativ 9 până la 12 luni înainte de data nunții.

„Primul lucru pe care ar trebui să-l facă un cuplu este să decidă cum va fi folosită o trupă pentru nunta lor”, explică Jim. „Unele trupe sunt trupe grozave de dans, iar altele sunt grupuri de muzică ambientală.”

Iată câteva sfaturi despre cum să angajați o formație de nuntă care să vă transforme recepția într-o petrecere uimitoare.
Fă-ți cercetările.

Când începi să cercetezi potențialele verighete pentru nunta ta, gândește-te la petreceri sau nunți grozave la care ai participat. Solicitați referințe cuplurilor sau gazdelor de petrecere. „ Planificatorii de evenimente sunt întotdeauna o resursă excelentă, mai ales dacă planificatorul are o relație continuă cu o trupă”, spune Jim. „Dacă vă aflați într-un hotel sau într-o locație în care sunt folosite des benzile, acestea ar fi o resursă bună, deoarece sunteți în căutarea fiabilității și a unui grad ridicat de profesionalism. De asemenea, puteți să întrebați prietenii sau membrii familiei care au participat recent la o nuntă în care consideră că trupa a excelat pentru recomandările lor.”

Ce tip de trupa vrei?

Există diferite tipuri de trupe pe care un cuplu le poate angaja pentru nunta lor. Determinați tipul de muzică pe care doriți să o redați – Sinatra, Marvin Gaye, Beyoncé. „Există unele trupe care sunt înființate să cânte o mare varietate de muzică pentru a găzdui varietatea de oaspeți cu vârste și gusturi muzicale diferite”, spune Jim pentru WeddingWire. Cuplurile pot găsi, de asemenea, un grup de specialitate care se concentrează pe un anumit gen sau epocă de muzică, cum ar fi Motown, anii ’80, trupe latine, trupe Klezmer și trupe de cover.
Pune întrebările potrivite.

Când vă întâlniți cu potențiale trupe, aduceți cu dvs. o listă de întrebări pe care să le adresați managerului de vânzări sau liderului trupei. Iată câteva întrebări cheie pe care ar trebui să le puneți cu siguranță:

Care sunt melodiile preferate ale trupei de interpretat?
Care este lista ta de joc? Vei lucra cu noi pe lista de melodii?
Câți cântăreți și instrumente sunt disponibile?
Ce tip de garderobă porți pentru a face spectacol?
Oferiți muzică pentru ceremonie și oră de cocktail?
Câte pauze va lua trupa și ce va cânta când vor fi în pauză?
Câte ore sunt incluse și care sunt costurile dvs.? Există taxe pentru orele suplimentare?
Aveți grupuri de specialitate sau melodii pe care trupa le poate cânta?
Faceți spectacol la mai mult de un eveniment pe zi?

Unele trupe le pot oferi cuplurilor ocazia de a-i auzi cântând înainte de a decide să le rezerve. Dacă doriți să angajați o formație de nuntă, cel mai eficient mod de a determina dacă sunetul unui grup este potrivit pentru nunta dvs. „Vitrinele și spectacolele live sunt cel mai bun mod de a experimenta muzica”, explică Lisa. „Energia și spiritul grupului sunt palpabile și îi oferă clientului o privire despre cum va fi evenimentul lor.”

Pe lângă faptul că a stabilit dacă vă place sunetul unei trupe, Jennie Polo de la Junior’s Entertainment Group din Miami, Florida, spune că este important ca cuplul să acorde o atenție deosebită tranziției dintre melodii. „Un decalaj între melodii poate goli un ring de dans ”, explică ea. „De asemenea, trebuie să existe o execuție îngrijită a fiecărui gen, iar trupa ar trebui să cânte la volumul potrivit.”

În timp ce numărul total de interpreți pe care îi rezervați va depinde de bugetul dvs. și de tipul de trupă pe care doriți să o angajați, există câteva elemente de bază de care cuplurile ar trebui să fie conștiente atunci când cercetează și se întâlnesc cu potențiale formații de nuntă. Jennie, de la Junior’s Entertainment, explică că există patru secțiuni: alamă, ritm, armonie și voce. O secțiune de alamă este compusă dintr-o trompetă, trombon și saxofon. Secțiunea de ritm poate fi compusă din unul sau doi interpreți, toboșarul sau un tobosar cu un percuționist. Secțiunea de armonie este formată dintr-o tastatură, bas și chitară. „Ar trebui să existe cel puțin trei vocali, care sunt solistul cu doi vocali de rezervă pentru corzile înalte și joase și toți vor lua pe rând în funcție de tipul de cântec”, explică ea. „În timp ce numărul final de interpreți va depinde de bugetul cuplului,

Ar trebui să angajezi o trupă sau mai multe?

O trupă ar trebui să poată cânta muzică la ceremonie, cocktail și recepție. Și, deși puteți decide să angajați grupuri de specialitate pentru fiecare eveniment, ar trebui să angajați o formație de nuntă suficient de versatilă pentru a cânta o gamă largă de genuri muzicale pe tot parcursul nunții. „Sugerăm cuplului să se gândească la preferințele muzicale pentru ceremonie și cocktailuri și de acolo putem decide ce instrumentar ar avea cel mai mult sens”, spune Lisa de la Élan Artists. „Dacă cuplul caută o ceremonie diferită și o experiență de cocktail, adăugarea unui grup nou poate fi o modalitate de a crea varietate în ziua lor specială.”

Verificați contractul înainte de a-l semna.

Sursa foto – Fotograf botez Timisoara