Cum alegi un cititor de coduri de bare potrivit? 3 Aspecte esentiale de luat in calcul

 

Traim intr-o lume dinamica, o lume ce evolueaza intr-un ritm foarte alert si cu care tinem pasul destul de greu. In prezent, depindem de tehnologie mai mult ca oricand, indiferent ca privim lucrurile prin prisma activitatilor casnice sau a celor profesionale, pentru ca in cele din urma este firesc sa ne dorim sa fim cat mai eficienti in activitatile pe care le desfasuram. Lucrurile stau intr-un mod cat se poate de similar si in situatia in care vorbim despre intreprinderi, acolo unde eficientizarea timpului de munca este mai mult decat esentiala. Astfel, in acest articol ne vom indrepta atentia inspre celebrele cititoare de coduri de bare, cele care au schimbat radical modul in care se poate face identificarea unor produse, dar si modul in care se desfasoara procesul de inventariere.

Cititoarele de coduri de bare, desi sunt produse carora le-am putea atribui cu usurinta eticheta de revolutionare, ele au deja o istorie proprie. Dat fiind faptul ca la ora actuala cititoarele de coduri de bare ce pot fi achizitionate rapid si simplu de la www.idmag.ro se regasesc intr-o gama atat de larga, cum il alegi pe cel potrivit, care sa corespunda perfect cu nevoile business-ului tau?

Wireless sau cu fir?

Un prim aspect la care ar trebui sa te gandesti inainte de a alege un cititor de coduri de bare este la modul in care acesta se conecteaza la computer. Asa cum era de asteptat, cele cu fir se conecteaza prin intermediul unui cablu la PC, in timp ce, cele wireless utilizeaza tehnologia bluetooth pentru a face transferul de date. Indiferent de ce vei alege, trebuie sa stii ca ambele variante sunt excelente si ambele au avantaje si dezavantaje. In cazul celor cu fir, mobilitatea este oarecum mai redusa, in timp ce tehnologia wireless iti ofera din plin aceasta posibilitate. Trebuie insa tinut cont de faptul ca si raza de actiune a terminalelor wireless are o limita.

Unde il vei utiliza

Cititoarele de coduri de bare sunt in general concepute de producatori pentru a oferi o robustitate cat mai buna, insa trebuie totusi tinut cont de mediul in care urmeaza sa le utilizezi. Spre exemplu, cititoarele de coduri de bare laser, pot fi utilizate in exterior fara niciun fel de problema, in timp ce cititoarele de tip Imager, pot intampina anumite probleme atnci cand lumina din exterior sau din interior este prea puternica. Pentru exterior in general, sunt recomandate cititoarele de coduri de bare laser.

Incastrat sau mobil?

Nu in ultimul rand, este recomandat sa se acorde o atentie deosebita si modului in care un cititor de coduri de bare functioneaza. Astfel, o decizie pe care trebuie sa o iei in acest sens este cea cu privire la modul de functionare. In prezent poti regasi pe piata modele de cititoare de coduri de bare incastrate sau mobile. In general, cele incastrate isi dovedesc foarte bine utilitatea in acele locuri in care exista un volum mare de lucru, asa cum este spre exemplu un supermarket, acolo unde o actionare manuala a cititorului de coduri de bare ar fi un lucru ineficient.