Cum sa decorezi o camera cu tablouri

Unul dintre lucrurile care vor trebui luate in calcul atunci cand vreti sa alegeti un tablou pentru decorare va fi dimensiunea, nu numai a tabloului, ci si a camerelor. In mod normal, este recomandabil sa nu plasati tablouri mari in incaperi mici, cu tavane joase, deoarece acestea pot face ca locul sa para chiar mai mic decat este in realitate.
In aceste cazuri, ideal ar fi sa optati pentru tablouri medii si mici combinate, desi trebuie sa aveti grija sa nu supraincarcati peretii atunci cand faceti acest lucru. Puteti gasi unele dintre cele mai interesante modele de tablouri pe tablofy.

Exista cateva recomandari pe care le putem urma, astfel incat camerele casei sa arate cel mai bine posibil cu decorarea pe care am ales-o. De aceea, este recomandabil sa nu trecem peste cantitatea potrivita de obiecte decorative, deoarece mediile saturate pot ajunge sa oboseasca ochiul, oferindu-ne un sentiment de coplesire generala.

Una dintre cele mai recente tendinte sunt tablourile moderne. Acestea sunt pentru multi oameni o alegere excelenta, deoarece dau locului un aspect proaspat.

Unele dintre ele fac ajuta la configurarea unor spatii cu decor minimalist (tablouri urbane, geometrice sau abstracte), in timp ce altele colaboreaza interiorul pentru a crea o atmosfera rustica si calda, cum ar fi peisaj sau o imagine cu flori.

Compozitia din fiecare tablou canvas este foarte diferita si, in mare parte, este cea care determina magia. Este vorba despre modul in care sunt pozitionate toate elementele tabloului, cum ar fi simetria sau miscarea.

Acum, odata ce am ales tabloul, un alt pas important de urmat va fi selectarea ramei. In unele cazuri, este de preferat sa nu folositi o rama si aceasta este, de asemenea, o decizie vizuala pe care fiecare o alege. Ramele ofera o buna parte din esenta operei de arta si avem, de asemenea, o mare varietate din care sa alegem.

Pentru a alege o rama va trebui sa cautam echilibrul astfel incat sa arate bine in combinatie cu tabloul. Exista rame groase, subtiri, medii, colorate, alb-negru, netede sau sculptate.

Toate acestea ofera un factor estetic, astfel incat decizia cu privire la imaginea pe care vrem sa o dam spatiului, este cu totul personala.

Uneori, plasarea unui tablou fara rama este cea mai buna optiune, deoarece aspectul nu va parea deloc incarcat. Este recomandabil sa se ia in considerare modul in care tabloul influenteaza interiorul si aspectul sau.

Daca este o piesa cu niste culori puternice, cel mai potrivit ar putea fi sa nu adaugati o rama sau, in cazul in care faceti acest lucru, sa optati pentru una discreta.

Daca, pe de alta parte, aveti o lucrare cu niste culori discrete, o rama mai groasa ii poate da mai multa atractivitate. Cu toate acestea, exista intotdeauna posibilitatea de a face cat de multe combinatii dorim.

Portretele sunt din ce in ce mai solicitate si tocmai din acest motiv, este bine sa le luati in calcul. Daca va ganditi la un anume portret al cuiva drag, puteti alege sa il pastrati ca amintire pe peretii casei, integrandu-l intr-un tablou canvas personalizat.