Cum să-ți menții telefonul în perfectă stare?

Smartphone-urile au devenit în ultimii ani un gadget indispensabil, o necesitate în societatea modernă de astăzi. Telefoanele inteligente ne fac viața mai ușoară și mai fericită. În fiecare zi apar noi modele îmbunătățite, care transformă telefoanele în dispozitive obligatorii pentru fiecare dintre noi. Dacă vrei să te bucuri o perioadă îndelungată de telefonul tău, asigură-te că îl menții în stare perfectă, atât fizică, cât și de funcționare.

În acest caz, utilizarea unor huse iphone din piele naturala exotica, samsung sau unele potrivite pentru modelul telefonului tău, va funcționa impecabil.

Folosește o folie și o husă de protecție

Pentru a funcționa optim, telefonul mobil trebuie să stea departe de murdărie și praf. Particulele de praf pot deteriora ecranul telefonului, ducând inevitabil în timp la schimbarea sticlei. Pentru a evita acest lucru, folosește o folie de protecție pentru ecran. Pentru un plus de siguranță și pentru protejarea carcasei telefonului, alege să folosești huse, rigide, care să se potrivească modelului tău perfect. Poți opta pentru huse tip carcasă, flip-cover, bumber, pouch, S-view, însă ține întotdeauna cont de modelul telefonului și de stilul tău personal. Husele sunt indispensabile pentru protecția telefonului și păstrarea lui în condiții extreme. Folia de protecție îl va proteja de zgârieturi, iar alături de husa potrivita, telefonul va avea un design aparte.

Păstrează telefonul departe de umezeală, căldură și temperaturi extreme

Pentru un telefon, umiditatea reprezintă unul dintre cei mai mari inamici. Evită să îl lași în baie, deoarece poate suferi daune iremediabile. Nu manipula telefonul cu mâinile ude pentru e preveni infiltrarea picăturilor de apă în interiorul acestuia. Dacă vrei să utilizezi telefonul la piscină, alege huse de protectie ce oferă protecție waterproof.

Căldura este de asemenea un alt inamic al telefonului, distrugând bateria și deteriorându-i în același timp și aspectul. Nu-l lăsa în bătaia directă a soarelui și nici în mașină în perioada verii. Ecranul se poate crăpa din cauza temperaturilor ridicate. La polul opus, nici temperaturile scăzute nu ajută telefonul, deteriorând bateria. În acest caz, se pot folosi huse de protecție destinate special pentru condiții extreme.

Curăță telefonul mobil frecvent

Pentru a funcționa optim, este indispensabil ca telefonul să fie menținut tot timpul curat. Poți obține acest lucru fie curățându-l cu o cârpă moale, ce nu lasă scame, fie cu ajutorul unor șervețele umede pentru curățarea ochelarilor, fie protejând telefonul cu ajutorul unor huse adecvate.

De asemenea, ai grijă ca în timpul curățării, să îl manevrezi cu mare grijă, pentru a proteja ecranul de eventualele zgârieturi.

Actualizează atunci când este necesar software-ul

Din când în când, producătorii de telefoane, creează noi actualizări de software pentru o mai bună funcționare a smartphone-urilor. Acestea îmbunătățesc performanța telefonului și ajută la rezolvarea anumitor probleme, precum descărcarea rapidă bateriei sau procesarea lentă a diverselor aplicații. Actualizările vor ajuta la obținerea unei mai bune securități a telefonului.

În același timp, evită să descarci aplicații din surse ce nu sunt de încredere. Poți descărca viruși sau program malware ce pot distruge soft-ul telefonului. Descărcarea aplicațiilor inutile va încărca și consuma memoria telefonului, scăzându-i performanțele.

Menține-ți bateria telefonului în condiții optime

Specialiștii spun că pentru păstrarea optimă a bateriei telefonului timp îndelungat, este recomandată încărcarea acesteia până la 80%. Încărcarea mai frecventă te va ajuta să menții sănătoasă bateria telefonului o perioadă mai îndelungată de timp.

De asemenea, asigură-te că încarci telefonul înainte ca aceasta să se descarce complet, lasă bateria să se descarce complet o dată pe lună, restartează telefonul din când în când, dezactivează funcțiile pe care nu le folosești și evită să folosești telefonul în timpul încărcării.

Dacă faci parte din categoria de persoane care își îndrăgesc telefonul și cu greu renunță la el, asigură-te în primul rând că folosești huse sau modele adecvate telefonului deținut, pentru asigurarea unei protecții optime. Husele îl vor proteja de factorii de mediu exteriori, îi oferă un aspect mai plăcut, iar actualizările și păstrarea bateriei, te vor ajuta să îți menții telefonul în perfectă stare de funcționare o perioadă îndelungată de timp.