Gard WPC pentru curte sau gradina – solutia ideala pentru protejarea mediului inconjurator!

gard wpc

Gardul de tip WPC devine din ce in ce mai popular in Romania, din diverse motive. Unul dintre acestea este, evident, costul redus al materialelor din care este fabricat, fapt ce duce la un cost mai mic al produsului finit. Totusi, dupa cum vei vedea in cele ce urmeaza, pretul nu este singurul avantaj atunci cand vine vorba de un gard WPC.

Datorita compozitiei si caracteristicilor sale, este ideal pentru care care iubesc natura si vor sa ajute la protejarea mediului inconjurator. Pe scurt, acest tip de gard este solutia ideala pentru o gospodarie sau o gradina ecologica.

Iata de ce!

Ce este un gard WPC?

Evident, un gard de acest tip este ca orice alt gard – ceea ce conteaza este materialul din care este facut. In cazul nostru, acest material este WPC sau wood plastic composite. Dupa denumire, iti poti da seama ca acesta este un compozit ce are la baza masa lemnoasa si masa plastica, dar asta nu e tot.

  • In principal, WPC-ul este confectionat din plastic reciclat si faina de lemn (particule fine si fibre de lemn).
  • Mai mult decat atat, acest lemn compozit contine si un amestec stabilizat impotriva radiatiilor UV, insectelor si mucegaiului.

Aceste aspecte sunt de ajuns pentru a crea un material rezistent, de calitate si durabil. De exemplu, lemnul plastifiat poate fi folosit si la alei, plaje piscina, banci, mese si mobilier extern de natura urbana. Asadar, un gard WPC poate fi prima constructie a ta care sa foloseasca acest material.

gard wpc

Care sunt avantajele unui gard WPC?

Cu o asemenea compozitie, este de la sine inteles ca un astfel de gard are o serie de avantaje superioare gardurilor obisnuite, daca putem sa le spunem asa.

  • Principalul avantaj este ca, datorita materialului, un astfel de gard este extrem de prietenos cu mediul. Atat plasticul, cat si lemnul folosit in fabricarea lemnului plastifiat sunt materiale reciclate.
  • Apoi, spre deosebire de lemnul natural care trebuie tratat si intretinut, lemnul plastifiat nu are nevoie de astfel de mentenanta. In cel mai rau caz, un gard WPC va trebui spalat sau sters de reziduuri.
  • Vorbind de mentenanta, trebuie mentionat faptul ca astfel de garduri sunt foarte rezistente la intemperii. Ce-i drept, absorb o parte din umeazeala, dar nu se deterioreaza repede din cauza acesteia.
  • Ca un bonus, gardul din WPC nu isi schimba culoarea in timp – cel putin in primii ani de viata.

In cele din urma, atunci cand vrei sa inlocuiesti un gard WPC, poti pur si simplu sa il reciclezi – fara batai de cap si spatiu irosit de depozitare!

Solutia ideala pentru curte, gradina si zonele urbane

Un gard fabricat dintr-un astfel de material este ideal pentru orice tip de constructie. Datorita nivelului de mentenanta scazut, multe din consiliile locale au decis sa introduca acest tip de lemn in constructia spatiilor publice si de recreatie.

Pe scurt, lemnul plastifiat reprezinta unul din modurile prin care oricine poate fi mai prietenos cu mediul inconjurator, iar materialul asigura un raport excelent calitate-pret. Pentru ca acesta din urma este la fel de important si pentru noi, magazinul online Construiesti.ro iti pune la dispozitie gard din WPC de calitate, la un pret avantajos!