Pompe apa murdara, pompe cu tocator si pompe cu polizor – care este diferenta?

pompa cu tocator

In functie de zona in care locuiesti si nevoile familiei tale, poti avea mai multe tipuri de pompe instalate la nivelul sistemului de canalizare personal (al casei tale). Cele trei tipuri principale de pompe sunt cele pentru apa murdara, cele cu polizor si cunoscutele pompe cu tocator.

Fiecare are propriul sau rol in circuitul de eliminare a apei cu deseuri (si nu numai) si te poate ajuta sa eviti blocaje ale conductelor sau tevilor care pleaca din casa ta, dupa cum s-ar spune.

Iata care sunt diferentele dintre cele trei tipuri de pompe! Din moment ce este posibil sa fii nevoit sa realizezi mentenanta acestora, ar fi indicat sa stii macar cu ce ai de-a face!

Pompe apa murdara – ce sunt acestea?

Spre deosebire de comunele pompe cu tocator sau cu polizor, majoritatea pompelor pentru apa murdara au rolul simplu de a filtra apa de murdarie si alte reziduuri. Desigur, lipsa unui tocator creste riscul ca o astfel de pompa sa se blocheze.

Totodata, trebuie mentionat faptul ca, deseori, lumea se refera la o pompa cu tocator prin sintagma pompa pentru apa murdara. Acest lucru se datoreaza faptului ca o pompa cu tocator se poate ocupa de ambele sarcini, astfel pompele cu filtru, simplu, nemaifiind necesare. Totusi, este posibil sa ai o pompa simpla pentru apa murdara prezenta in casa ta.

Pompe cu tocator – ce sunt acestea?

Aceste pompe se pot descurca cu usurinta cu reziduurile si deseurile de mici dimensiuni care pot ajunge in sistemul de canalizare al casei tale. In alte cuvinte, pompele cu tocator previn infundarea tevilor responsabile de eliminarea deseurilor aruncate in vasul de toaleta, in chiuveta si asa mai departe.

Tocatorul cu care acestea sunt echipate nu este unul extrem de puternic. De exemplu, nu prea s-ar putea descurca cu un prosop mai rezistent, printre altele. Tocmai de aceeea, daca stii ca ai doar o pompa cu tocator instalata, nu ar trebui sa arunci toate felurile de deseuri in scurgerile casei.

Pompe cu polizor – ce sunt acestea?

Pompele cu polizor sunt ideale pentru casele care prezinta un sistem de evacuare al gunoiului/deseurilor. Aceste sisteme nu sunt neaparat populare in Romania, dar sunt aproape necesare in casele din Statele Unite (dupa cum probabil stii din filme). Aceste sisteme de evacuare necesita o pompa puternica, care se poate descurca cu majoritatea tipurilor de deseuri.

Spre deosebire de niste pompe cu tocator, acestea cu polizor pot gestiona cu usurinta elemente solide, servetele, prosoape, carpe de bucatarie, conserve de metal, elemente din plastic si mancaruri de toate tipurile. Pe scurt – un al doilea cos de gunoi pentru casa ta.

Cauti pompe cu tocator pe masura nevoilor tale?

Desigur, pompele cu tocator pot fi echipate cu un tocator mai slab sau mai puternic – precum si cu o gura de alimentare mai mare sau mai mica, in functie de dimensiunea pompei in sine.

O gama variata de astfel de pompe poate fi gasita in magazinul online TopStrong. Intra acum pe website-ul acestora si descopera ofertele promotionale, preturile avantajoase si calitatea superioara!