Servicii si reparatii auto

Sfaturi despre cum sa alegeti cel mai bun service auto Timișoara

Indiferent daca este noua sau folosita, masina dumneavoastra ar fi trebuit sa vina cu un manual de utilizare care stabileste serviciile programate si lucrarile de intretinere necesare la fiecare service.

Este posibil ca masina dumneavoastra sa fie intretinuta de un mecanic independent (mai degraba decat de un dealer) fara a afecta garantia producatorului, atata timp cat reparatiile si piesele utilizate sunt conforme cu standardele producatorului.

Urmati programul de intretinere pentru a va mentine masina in stare buna si pentru a evita avariile sau reparatiile costisitoare.
Daca masina este inca in garantie, verificati conditiile sale privind alegerea reparatorului si specificatiile producatorului.
Daca aveti o problema cu o masina noua inca in garantie, consultati garantia si discutati cu comerciantul de masini licentiat care v-a vandut masina.

Gasirea unui mecanic

Intrebati prietenii si rudele pentru numele mecanicilor de renume. Asigurati-va ca personalul care lucreaza pentru mecanicul pe care il alegeti este calificat si ca afacerea are echipamentul necesar pentru a face treaba. Priviti in jur inainte de a va preda masina. Un atelier curat si bine organizat semnaleaza o afacere eficienta.

Comunicarea cu mecanicul dvs

Cand rezervati in masina pentru un service, explicati clar mecanicului dumneavoastra ce tip de service aveti nevoie. Costuri diferite sunt asociate cu diferite tipuri de servicii. Daca nu aveti un manual de utilizare sau un manual si nu sunteti sigur de ce are nevoie masina dvs., cereti mecanicului sa va explice ce este implicat in fiecare tip de service si costul asociat.

Luati nota de urmatoarele sfaturi:

Furnizati cat mai multe informatii posibil. Acest lucru va face mai usor pentru mecanic sa identifice defectiunile.
Daca exista probleme mecanice specifice cu masina dvs., spuneti mecanicului cand acestea apar – de exemplu, in diminetile reci sau cand incetiniti pana la oprire.
Mergeti la o plimbare cu mecanicul pentru a sublinia orice problema.
Subliniati orice trebuie verificat – nu presupuneti ca vor fi gasite probleme.

Obtineti o estimare a costurilor

Solicitati o estimare scrisa inainte de a efectua orice lucrare. Estimarea ar trebui sa includa:
– munca de facut
– piese care urmeaza sa fie furnizate
– timpul estimat de finalizare
– metoda de plata
– costul estimativ al pieselor si al fortei de munca.

Diagnosticarea problemelor unei masini nu este intotdeauna simpla. Defectiunile intermitente sunt adesea dificil de identificat. Mecanicul poate gasi si alte defecte inainte de a incepe reparatiile. Retineti ca este posibil ca aceste probleme sa nu fi fost incluse in citatul original.
Spuneti clar ca trebuie sa fiti sunat inainte de a incepe orice lucrare la orice reparatie pe care nu ati autorizat-o. Fiti atenti la mecanicii care solicita plata in avans.

Dupa obtinerea devizului, cereti mecanicului sa va anunte orice lucrare care trebuie facuta la masina in viitorul apropiat, astfel incat sa puteti elabora un plan de intretinere.
Daca semnati un carnet de munca cand parasiti vehiculul, asigurati-va ca acesta specifica actiunea care trebuie intreprinsa (de exemplu, service general; daca sunt necesare reparatii, cardul trebuie sa specifice ce tipuri de reparatii).

Daca altcineva va duce masina la mecanic, asigurati-va ca explicati ce doriti sa faceti. Amintiti-va, in calitate de agent, acea persoana va va lega la un contract cu mecanicul – dar va fi responsabilitatea dvs. sa platiti.

Mecanicul are obligatia legala de a furniza o notificare care sa prezinte reparatiile care trebuie efectuate la fiecare vehicul. Inainte de a va lasa masina la mecanic, asigurati-va ca solicitati aceasta notificare scrisa cu privire la reparatii.
Intrebati despre garantia producatorului la piese si garantia mecanicului la lucrarile efectuate. Asigurati-va ca aceste detalii sunt notate pe factura.

Folosind piese second hand

Orice airbag folosit la mana a doua trebuie sa fie unul care nu a fost activat anterior.
Mecanicul trebuie sa va ofere orice piese scoase din masina daca le solicitati, cu exceptia celor care trebuie returnate producatorului in scopul revendicarii garantiei.
Daca doriti piesele, cereti-le de la mecanic cand parasiti masina.

Vehiculul dumneavoastra trebuie sa respecte standardele de constructie care sa asigure un nivel minim de siguranta pentru soferi si pasageri.

Plata pentru servicii si reparatii

Inainte de a plati, obtineti un cont detaliat care listeaza lucrarile intreprinse si cum au fost calculate costurile.
Obtineti o chitanta si pastrati-o in siguranta, in cazul unor probleme viitoare. O evidenta clara a intretinerii si reparatiilor regulate poate creste valoarea de revanzare a masinii dumneavoastra.
Daca nu poti plati lucrarea si nu ai ajuns la niciun aranjament financiar, mecanicul are dreptul sa-ti pastreze masina pana cand vei putea plati. Aceasta se numeste ,,garantie mecanica”.
In unele cazuri, mecanicul poate percepe si o taxa de depozitare. Cea mai buna optiune ar putea fi sa incercati sa negociati plati in rate inainte de a fi de acord cu lucrarea.