Tot ce trebuie sa stii despre parfumuri naturale si sintetice

Toate parfumurile naturale pot fi acum produse sintetic. Pentru a face acest lucru, parfumurile naturale sunt impartite in componentele lor individuale si acestea sunt apoi reproduse artificial. Parfumurile rezultate se disting cu greu de cele originale. Cele mai bune parfumuri contin uleiuri esentiale naturale, in diverse combinatii, care le fac sa miroasa superb pentru o lunga perioada de timp. Cumpara parfumuri naturale de fiecare data cand vrei sa te lasi inspirata de forta naturii concentrata in sticlute mici. Nu uita sa alegi de fiecare data aromele potrivite pentru tine si personalitatea ta.

Cum se aleg corect parfumurile

Dar nu numai atat, parfumurile sintetice permit, de asemenea, o varietate mult mai mare de compozitii. Intre timp, exista combinatii de parfumuri care nu s-ar fi produs niciodata in mod natural. Acestea nu mai permit asociatii cu arome naturale, deoarece au fost produse pur sintetic. Acest fapt inseamna ca sunt intotdeauna posibile creatii noi si mai neobisnuite. Acest lucru nu se poate realiza cu parfumurile naturale, mai ales daca se pretinde ca le genereaza numai din materii prime vegetale.

De aceea, exista aproximativ 3.000 de parfumuri diferite pentru un parfumier care creeaza un parfum conventional , in timp ce un parfumier natural are doar aproximativ 300 disponibile. Cu toate acestea, acest lucru este pus putin in perspectiva, deoarece fiecare ulei esential natural consta dintr-un numar mare de componente, de exemplu, o picatura de ulei de trandafir din peste 300 de substante individuale. Alte uleiuri esentiale constau chiar din pana la 400 sau mai multe molecule identificabile individual, a caror compozitie poate varia de la recolta la recolta.

In plus, unele parfumuri naturale nu mai sunt folosite din motive de bunastare a animalelor (de exemplu, mosc). Importul si utilizarea parfumului scump de mosc au fost interzise in Europa inca din 1978. Acesta este un lucru bun atunci cand se considera ca aproape 160 de animale au trebuit sa moara pentru 1 kg de mosc. Exista, totusi, alternative pe baza de plante care se apropie de parfumul moscului si, prin urmare, pot fi utilizate in parfumuri naturale in loc de compusi sintetici de mosc.

Un parfum conventional consta de obicei din mai multe componente individuale decat un parfum natural, deoarece parfumurile sintetice se bazeaza doar pe parfumul original si nu reflecta complexitatea completa a parfumului natural.  Un alt avantaj al parfumurilor sintetice este faptul ca au mereu acelasi miros. Ca rezultat, parfumurile identice pot fi produse din nou si din nou. Parfumurile naturale, pe de alta parte, pot mirosi usor diferit in functie de recolta.

Astfel, un parfum natural este cu siguranta un parfum de epoca. Spre deosebire de un parfum facut din parfumuri sintetice, un parfum natural este plin de energie si plin de viata, ceea ce face ca fiecare parfum sa fie unic.

Cel mai important lucru de facut atunci cand iti cumperi parfumuri este acela de a alege doar aromele care sunt bune pentru tine. Aceste arome sunt speciale, sunt interesante si sunt cele care te reprezinta. Iata cateva sfaturi in acest sens.

Alege parfumul in functie de varsta ta. Parfumurile fructate sunt mai potrivite pentru persoanele tinere si pline de energie, in timp ce parfumurile cu miros floral intens sau cele cu miros dulce de condimente sunt mai potrivite pentru persoanele mature. Parfumurile care au arome telurice sunt mai potrivite pentru doamnele in varsta. Alege mereu varianta care te face sa te simti bine in pielea ta si aroma care iti scoate in evidenta anumite trasaturi. Un parfum puternic pe o persoana timida va crea un efect cel putin ciudat, in timp ce un parfum prea delicat pe o persoana foarte energica si dezinvolta va trece neobservat.