3 greseli pe care le poti face atunci cand incepi colaborarea cu o agentie marketing online

Tu ai nevoie de o agentie marketing online? Daca administrezi o afacere care poate activa si in mediul online (adica aproape orice tip de afacere), atunci aceasta intrebare este una absolut retorica. Ai nevoie neaparat de o agentie de marketing pentru a-ti dezvolta afacerea si mai mult decat atat, pentru a face o investitie in ea si nu doar achizitii pentru ea.

Totusi, daca aceasta urmeaza sa fie prima ta experienta cu o astfel de agentie, atunci este foarte posibil sa faci anumite greseli care, pe termen lung, te-ar putea costa. Din moment ce niciun proprietar de afacere nu vrea sa piarda bani fara sens, iata care sunt greselile si cum le poti evita!

Sa alegi agentia care iti garanteaza succes din start!

Atunci cand alegi o agentie marketing online, daca dispui de bugetul necesar, te vei uita doar la cele mai bune de pe piata. Chiar si atunci cand faci asta, exista riscul de a intalni agentii care nu se ridica la standardele industriei.

Cel mai bun mod de a identifica aceste agentii este de a vedea daca acestea iti garanteaza succes total inca dinaintea semnarii unui contract. Agentiile care garanteaza acest succes iti vand, de obicei, doar aceasta garantie si nimic mai mult – indiferent de tendintele pietei sau de dificultatea promovarii afacerii tale.

Sa alegi agentia prezentata frumos, dar fara experienta!

Contrar opiniei populare, domeniul de marketing online nu este unul nou. Mai mult, acesta isi are radacinile si o mare parte din corp integrate puternic in marketingul de tip traditional. Astfel, experienta prezentata de o agentie marketing online nu trebuie ignorata.

Acest lucru trebuie mentionat deoarece, de multe ori, proprietarii de afaceri se indreapta spre agentiile cu o prezentare aspectuoasa, eventual cu un branding puternic, care atrage privirea. Acesta nu este neaparat un lucru rau, dar trebuie sa stii ca si o prezentare frumoasa poate ascunde echipe cu putina experienta in domeniile care conteaza – SEO, Google Ads, email marketing. Astfel, prezentarea nu trebuie sa fie singurul criteriu pe care te bazezi.

Sa ignori momentele marcate de ambiguitate si lipsa onestitatii

Intr-o colaborare de lunga durata bazata pe un contract nu exista secrete – nu exista lucruri care nu ti se pot spune. De altfel, o agentie marketing online nu lucreaza la fatada afacerii tale, ci efectiv pe sistemul nervos al acesteia. Deci trebuie sa stii exact ce face aceasta.

Astfel, trebuie sa eviti agentiile care raman secretoase in privinta practicilor pe care le folosesc si mai ales pe cele care nu reusesc sa iti explice ce anume se intampla in culise, dupa cum s-ar spune. O agentie de marketing online care chiar aduce rezultate lucreaza intr-un mod clar, deloc ambiguu – deci conversatiile purtate de tine cu reprezentantii agentiei nu trebuie sa fie marcate de ambiguitate.

Cauti o agentie si nu vrei sa risti sa faci aceste 3 greseli?

Poti evita cele trei greseli mentionate mai sus daca alegi din start o agentie marketing online de top – o agentie care da tot ce are mai bun pentru a-si multumi clientii si pentru a produce rezultate pentru afacerile acestora.

Una dintre aceste agentii este The Markers – mai exact o echipa de experti care iti pune la dispozitie servicii variate (SEO, Google Ads, comunicare social media, branding), dar si servicii suport precum webdesign, content writing si asa mai departe.