4 abilitati de care ai nevoie ca si agent la o firma paza si protectie

firma paza si protectie

Nu oricine poate deveni un agent de top la o firma paza si protectie. Pe langa conditia fizica absolut necesara, mai ai nevoie de cel putin alte 4 abilitati – acestea nu trebuie sa fie doar innascute, dar trebuie si antrenate inca din monentul in care te angajezi la o astfel de firma.

Contrar opiniei populare, agentii de securitate petrec mai mult timp gandind si analizand situatii intr-un mod logic, sau chiar discutand aspecte de logistica cu superiorii lor si mai putin timp etalandu-si muschii, dupa cum s-ar spune.

Pe scurt, forta fizica este acolo doar pentru urgente – dar chiar si atunci, gandirea logica si cele 4 abilitati de mai jos sunt mult mai esentiale.

Abilitati de comunicare

Comunicarea este importanta in orice industrie – dar este cu adevarat vitala atunci cand lucrezi pentru o firma paza si protectie. Aceasta abilitate garanteaza faptul ca agentii de paza inteleg protocoalele firmei si respecta regulile indeaproape.

Totodata, acest lucru ajuta echipele de agenti sa comunice mai bine cu persoanele pe care trebuie sa le protejeze – fie ca este vorba despre o persoana VIP sau despre un grup de spectatori la un concert. De altfel, sunt sanse foarte mari ca un agent de paza sa experimenteze ambele situatii si nu numai.

Abilitati de gandire si luare decizii pe loc

Protocoalele unei firme de paza nu te vor putea pregati pentru toate situatiile pe care le vei experimenta. Tocmai de aceea, ca si agent de paza, trebuie sa poti gandi si lua decizii pe loc, in secunda doi, dupa cum s-ar spune.

Acesta este un atu important pentru o firma paza si protectie – anume faptul ca echipa de agenti poate actiona si in lipsa unei comenzi directe (in asa fel incat rezultatul sa fie unul favorabil pentru toata lumea).

Abilitati de adaptare la noi situatii

Din nou, indiferent de cat de mult te pregatesti si te antrenezi, nu vei fi niciodata pregatit pentru un nou tip de situatie. De altfel, fiecare situatie este mai mult sau mai putin unica. Tocmai de aceea, trebuie sa te poti adapta de minune ca si agent de paza.

De obicei, o firma paza si protectie va testa aceasta abilitate – daca celelalte mentionate pana acum sunt prezente – fie prin diferite teste sau prin scenarii pe care trebuie sa le evaluezi. Altfel spus, nici procesul de angajare nu este unul usor si nu te poti baza doar pe conditia ta fizica.

Dorinta de invatare si dezvoltare continua

Majoritatea locurilor de munca implica invatarea de lucruri noi doar atunci cand are loc dezvoltarea semnificativa a industriei. De exemplu, un angajat din industria grea nu va invata un proces nou decat atunci cand utilajul pe care lucreaza este inlocuit/schimbat.

Acelasi lucru nu se aplica pentru agentii angajati la o firma paza si protectie de top. Acestia sunt antrenati constant si trebuie, totodata, sa prezinte o dorinta de invatare si dezvoltare continua. Mai exact, agentii trebuie sa cunoasca noile trenduri in industrie, noi protocoale care pot fi mai eficiente, dar si noi moduri de actiune care le pot face treaba usoara.

Esti agent de paza si vrei sa te dezvolti profesional?

Totul devine foarte simplu – contacteaza firma de paza NiruGuard si programeaza un interviu cu acestia. Apoi, daca ai nevoie de servicii de paza si protectie, trebuie mentionat faptul ca NiruGuard are in componenta doar agenti de paza ce prezinta cele 4 calitati de mai sus si nu numai.

Pe scurt, competenta este garantata!