5 tipuri de cărți pe care le poți găsi într-un anticariat

Pe cât de diferiți sunt cititorii, pe atât de diverse sunt și domeniile care prezintă interes pentru aceștia. Odată cu dezvoltarea tehnologică și cu facilitarea accesului la internet, poți găsi orice carte dorești doar la un clic distanță. Potrivit unor studii recente, interesul pentru lectură a scăzut cu fiecare an, în special din cauza numeroaselor forme de divertisment existente. Însă, cititorii pasionați păstrează viu interesul pentru cărți și iau la pas fiecare librărie și anticariat în căutarea următoarelor lecturi. Dacă și tu iubești lectura, îți prezentăm categoriile de cărți pe care le poți găsi într-un anticariat online din București, precum și tipurile de cititori pe care îi poți întâlni în acest loc.

 

  1. Cărți de literatură

De la autorii clasici până la cei contemporani, și de la tragicii greci până la autorii de romane science-fiction, pe toți îi poți găsi într-un anticariat. Dacă nu ai un buget foarte mare pentru lectură, într-un anticariat găsești cărți ieftine, așa încât ai posibilitatea să-ți cumperi toate titlurile pe care le vrei.

Romanele sunt apreciate, în general, de orice tip de cititor: de la părinții care caută literatură pentru copii până la cititorii pasionați de non-ficțiune care doresc să parcurgă o lectură ușoară și relaxantă. Este recomandat să citești literatură pentru a descoperi noi stiluri de exprimare, pentru a înțelege mai bine emoțiile și pentru a pătrunde în lumea interioară a personajelor.

  1. Cărți pentru copii

Pentru copiii pasionați de lectură, anticariatul este locul de unde își pot achiziționa cărți împreună cu părinții lor. În secțiunea cărților pentru copii dintr-un anticariat poți găsi literatură școlară, povești clasice, cărți pentru adolescenți, dar și o mulțime de cărticele cu diverse activități potrivite pentru orice vârstă. De asemenea, dacă dorești să faci cadou o carte pentru copii mai deosebită, anticariatul îți oferă și cărți în stare nouă, inclusiv cele mai recente titluri dintr-o serie preferată de cei mici.

În general, cei care achiziționează cărți pentru copii sunt părinții, educatorii, învățătorii și orice alt adult care este implicat în activități cu copiii, mai ales că cititul este una dintre principalele abilități pe care cei mici trebuie să și le dezvolte.

 

  1. Cărți din domeniul științelor sociale

Fie că ești pasionat de tainele interioare ale omului, ori de cunoașterea evenimentelor prin care omenirea a trecut de-a lungul timpului, într-un anticariat ai cărți ieftine din domenii precum filosofie, dezvoltare personală, istorie, parenting și multe altele, cu prețuri chiar și sub 3 lei, astfel că poți studia orice domeniu te pasionează fără ca bugetul tău să fie afectat.

Cititorii care sunt interesați să cumpere cărți din domeniul științelor sociale sunt în general acei oameni care și-au propus anumite obiective pe care le pot atinge cu ajutorul cărților de dezvoltare personală sau a cărților de psihologie. De asemenea, și studenții cumpără astfel de cărți, mai ales că multe dintre acestea sunt recomandate pentru aprofundarea materiei de la universitate.

 

  1. Cărți în limbi străine

Când vrei să exersezi lectura într-o limbă străină, alege o carte din această categorie. Anticariatul îți oferă cărți în engleză, italiană, germană și multe alte limbi, din varii domenii de interes pentru fiecare cititor. Să citești într-o limbă străină, pe lângă faptul că te ajută să-ți dezvolți vocabularul, contribuie și la exersarea cunoștințelor pe care le ai în limba respectivă.

Cărțile în limbi străine sunt căutate de către cei care doresc să descopere noi stiluri de scriere ori cei care vor să citească operele scrise în limba lor originală. În categoria cărților în limbi străine poți găsi și dicționare, potrivite pentru cei care sunt la început de drum în studiul unei limbi străine.

 

  1. Cărți rare și cu autograf

În categoria bibliofilie vei găsi atât cărți foarte vechi cât și cărți cu autograful unor autori importanți. Pe site-ul Târgul Cărții poți găsi chiar și o carte de la 1586, în limba latină, dar și cărți de la 1900 sau cărți cu autograful unor autori precum: Grigore Antipa, Umberto Eco, Mihail Sadoveanu, Mario Vargas Llosa și mulți alții. Cărțile rare reprezintă un cadou ideal pe care îl poți face unei persoane foarte dragi ție care are această pasiune.

Cei care cumpără cărți din această categorie sunt bibliofilii, acei cititori care dețin o colecție impresionantă de cărți vechi, ediții princeps sau cărți cu autograf. În această categorie se găsesc cele mai valorose cărți, acestea fiind considerate piese de colecție.

Indiferent ce categorie de cărți îți place, lectura este activitatea pe care trebuie să o practici în mod constant. Cărțile, încă de la apariția lor, au avut menirea de a modela gândiri și de a schimba vieți, astfel că, dacă ești în căutarea unei cărți potrivite stilului tău, poți consulta și oferta de titluri dintr-un anticariat.