Asistenta rutiera: cum functioneaza si cat costa

Soarta este mereu la panda si este gata sa va provoace o defectiune a masinii in mijlocul unei calatorii. Nu va faceti griji, exista asistenta rutiera: iata cum functioneaza. Nu conteaza daca masina sau motocicleta este noua, veche. Se poate intampla oricand ca acestea sa se opreasca sau sa se defecteze, chiar atunci cand este cel mai important: in timp ce calatorim. Nu conteaza daca ne aflam in oras, pe o autostrada sau pe strada, pe o zi insorita sau pe o ploaie torentiala, soarta ne pandeste mereu si este gata sa loveasca in cel mai frumos moment, lasandu-ne blocati pe o banda de urgenta. Ce trebuie facut? Cum ajungem acasa? Si cum putem scoate vehiculul nostru din aceasta incurcatura? Vezi detalii pe tractari auto Oradea.

Ce este asistenta la avarie?

Viata este alcatuita din probleme si solutii. Chiar si pe drum. Nu conteaza daca vehiculul nostru este nou sau nu, intotdeauna ne putem confrunta cu probleme neasteptate. Se topeste sau se strica motorul si ne trezim blocati pe autostrada, cuprinsi de un vartej de furie? Sa ne linistim, pentru ca exista o solutie, iar aceasta este reglementata prin lege, chiar daca nu este gratuita.

Asistenta rutiera: cine o ofera si pe cine trebuie sa sunati?

Ne-am trezit in mijlocul unui drum sau al unei autostrazi, abandonati de masina noastra, si trebuie sa apelam la serviciul de tractari auto? Retineti ca putem contacta diferiti operatori de asistenta rutiera, activi pe toate drumurile romanesti, in functie de nevoile noastre si de asigurarea pe care o avem. Toate acestea sunt servicii care functioneaza 24 de ore pe zi, in fiecare zi, inclusiv in zilele de sarbatoare si in timpul noptii (pentru ca, dupa cum stim cu totii, soarta ii place sa puna degetul pe rana). Singura diferenta (care va va ajuta, de asemenea, sa decideti pe cine sa contactati pentru ajutor) este tipul de drum pe care s-a oprit masina:

  • In cazul in care se afla pe o autostrada, numai organizatiile autorizate de proprietarul drumului pot interveni pentru indepartarea vehiculului.
  • In cazul in care masina nu obstructioneaza traficul pe drumurile normale, puteti apela la un camion de tractare fara a fi nevoie de autorizatia proprietarului drumului.
  • In cazul in care masina se afla in calea traficului, atunci camionul de tractari trebuie sa fie autorizat de catre proprietarul drumului.
  • Daca problema nu este o defectiune, ci un accident, trebuie sa sunati la politie.

Companii de asigurari private

Multe companii de asigurari sunt, de asemenea, implicate in asistenta rutiera pentru automobilisti si ofera detinatorilor de polite o polita cu acoperire de asistenta rutiera. Aceasta se numeste Garantia de asistenta rutiera si, in acest caz, compania se angajeaza, cu ajutorul unui centru operational cu care a incheiat un acord, sa ofere asistenta in timp util clientului. In functie de tipul de acoperire, clientul are asigurata o serie intreaga de protectii: de la asistenta rutiera, la un atelier mobil de reparatii pentru remedierea avariilor, pana la recuperarea vehiculului, tractarea pana la atelierul de reparatii si chiar cheltuieli de hotel in cazul in care remedierea avariei ar trebui sa dureze mult timp).