Care sunt cele mai eficiente surse de energie alternativa?

Determinarea celei mai eficiente surse de energie nu este o sarcina usoara. Exista deja numerosi factori care intra in joc atunci cand se examineaza combustibilii fosili, dar energia regenerabila este adesea afectata de si mai multi factori – dintre care multi sunt in afara controlului uman.

Exista multi factori care contribuie la scorul unei surse de energie. Trebuie sa examinati cata energie poate fi de fapt transpusa in electricitate dupa ce este absorbita, cat de multa prelucrare a fost necesara pentru a instala unitatile si tipul si costul materialelor utilizate pentru construirea unitatii energetice.

Eficienta energiei solare

Energia solara este o sursa populara de energie regenerabila care a crescut rapid in ultimii ani . Si pentru un motiv intemeiat: energia solara poate fi o modalitate eficienta de a reduce costul energiei electrice si de a alimenta casele si intreprinderile. Dar cat de eficienta este energia solara exact?

Inainte de a aborda productia de panouri solare, sa aruncam o privire asupra eficientei panourilor in sine. Eficienta unui panou solar poate fi determinata luand in considerare cat de multa lumina solara primeste panoul si cat de multa electricitate generata este disponibila. Click aici pentru mai multe informatii!

Tinand cont de acest lucru, eficienta medie a panoului este de aproximativ 15%. Unele panouri pot fi mai eficiente decat aceasta, utilizand lumina soarelui pentru a furniza energie electrica la o eficienta de peste 20%. In timp ce sursele de energie neregenerabile, cum ar fi energia nucleara, pot avea o eficienta mai mare aproape de anii 90, este important sa ne amintim ca panourile solare nu produc niciun fel de deseuri.

Eficienta energiei eoliene

 Aceasta sursa de energie regenerabila nu este la fel de silentioasa ca energia solara, dar are o eficienta solida si este, in general, ecologica. Eficienta energiei eoliene este putin mai dificil de calculat decat la panourile solare din cauza modului in care functioneaza turbinele eoliene. Turbinele eoliene se lauda cu o eficienta medie de la mijlocul 30%, dar pot atinge un varf in intervalul de 50%. Teoretic, turbinele eoliene au un plafon de eficienta, deoarece o turbina care este expusa la prea putin vant nu se va misca. Acest lucru ar duce la nealimentarea generatorului.

Energia eoliana are o eficienta foarte buna in zonele cu vant si spatiu pentru a plasa un camp de turbine gigantice.

Productia unei turbine eoliene reprezinta mai mult de 60% din costurile de productie si operare ale energiei eoliene. Tehnologia necesita o rafinare si o prelucrare mai putin specifice decat pentru panourile solare, elementele principale fiind otelul, cuprul si betonul. Desi sunt disponibile, aceste materiale necesita un cost ridicat al energiei de productie.

Insa, obtinerea acestor elemente si prelucrarea lor este un proces relativ sigur. Acest lucru, impreuna cu faptul ca turbinele nu produc poluare, le face foarte prietenoase cu mediul. Spre deosebire de panourile solare totusi, ele produc zgomot. Acest lucru le poate face mai putin dorite in apropierea zonelor rezidentiale si chiar a zonelor de afaceri.