Cele mai des întâlnite mituri legate de învățarea limbii engleze

Nu este un secret pentru nimeni faptul că limba engleză este esențială atât pentru evoluția profesională, cât și în viața de zi cu zi, dacă e să ne gândim la călătoriile pe care le facem în afara țării. Cu toate acestea, mai ales în cazul adulților care nu au studiat limba engleză la școală, întâlnim o serie de preconcepții legate de procesul de învățare. Este vorba de mituri care se perpetuează, fără a avea însă o bază reală. Experiența centrului lingvistic Twinkle Star demonstrează faptul că adolescenții și adulții pot avea rezultate extrem de bune, cu condiția să urmeze cursurile potrivite și să își stabilească o rutină de exersare. Care sunt cele mai frecvente mituri legate de învățarea limbii engleze? Vom vedea în continuare!

 

            Mitul 1: Cursurile de limba engleză sunt foarte scumpe

Banii sunt o scuză comună pe care mulți o folosesc adesea pentru a explica de ce nu pot face ceva. Ai putea să spui că un curs de limba engleză este accesibil, dar manualele sunt scumpe. Sau că drumurile până la locul de desfășurarea a lecțiilor implică timp și cheltuieli. Realitatea este că orice produs sau serviciu bun necesită o investiție financiară. Cu toate acestea, poți aprecia dacă ceva este scump sau ieftin în comparație cu beneficiile pe care ți le aduce. Iar aceste beneficii nu trebuie să fie neapărat de ordin financiar.

De asemenea, ține cont de faptul că poți participa la cursuri de limba engleză online, ceea ce, în mod evident, îți va scădea cheltuielile. Centrul lingvistic Twinkle Star pune la dispoziția cursanților săi materialele didactice, cât și posibilitatea de dialogul permanent și feedback-ul pas cu pas, pe platforma www.twinklestar.ro.

 

            Mitul 2: Nu voi scăpa niciodată de accentul balcanic.

Accentele sunt ceva unic: arată diferențele dintre oamenii din întreaga lume și reprezintă adesea comunități întregi. Faptul că nu poți vorbi ca un nativ nu înseamnă că a vorbi în engleză este imposibil.

Accentul și pronunția sunt importante în procesul de comunicare, dar te vei putea face înțeles chiar și fără un accent perfect! Este nevoie de timp pentru a învăța cum să pronunți unele cuvinte mai complicate, așa că asigură-te că găsești oportunități de a exersa.

Urmărește videoclipuri pe YouTube și abonează-te la canalele dedicate învățării limbii engleze. Cu cât intri mai mult în contact cu limba engleză, cu atât mai repede vei stăpâni accentul și pronunția. Nu-ți fie teamă să exersezi de unul singur! Amintește-ți că, chiar dacă nu pronunți perfect o propoziție, cu siguranță cei din jur vor înțelege ce vrei să transmiți.

 

            Mitul 3: Învățarea limbii engleze presupune un proces anost.

Multe persoane renunță la jumătatea drumului deoarece metodele alese nu sunt suficient de atractive. Cel mai adesea, ei simt că eforturile, energia și timpul lor nu dă rezultate suficient de bune. Din păcate, cei care cred în acest mit au șanse mari să renunțe definitiv la planul de a învăța o limbă străină.

Îți pierzi adesea interesul pentru că ai o abordare pasivă. Dacă te afli în această situație, este timpul să te orientezi spre variante mai distractive.

Alegerea unui curs de limba engleză potrivit este esențială, deoarece metodele de predare pot avea o influență semnificativă asupra atitudinii.

 

            Mitul 4: Engleza este foarte diferită de limba mea maternă.

Pe măsură ce faci primii pași în învățarea limbii engleze, vei folosi limba maternă pentru a interpreta și înțelege noile cuvinte.

Însă mai devreme sau mai târziu, vei ajunge într-un punct în care nu mai poți depinde de limba română. Unii ajung la acest nivel și cred că nu pot progresa. Realitatea stă însă altfel. Să ajungi în acest punct este un mare progres. Este un semn că trebuie să încetezi să mai depinzi de limba ta nativă și că trebuie să dezvolți un mod cu totul nou de a gândi. Mai exact este momentul în care vei începe să gândești construcția frazelor direct în limba engleză.

Vor exista întotdeauna părți din engleză pe care nu le vei traduce sau pe care chiar le vei putea explica folosind alte limbi. Renunță la limba maternă și începe să folosești expresii tipice limbii engleze pentru a exprima ceea ce gândești.

 

            Mitul 5: Nu voi reuși niciodată să ating un nivel bilingv. 

Unii oameni vor să vorbească engleza la fel de bine ca un vorbitor nativ, ceea ce este ideal, însă, mai ales atunci când te afli la început de drum, scopul setat nu trebuie să vizeze un nivel atât de înalt. E ca și cum ai avea pretenția de la un englez să stăpânească limba română la fel de bine ca tine, ceea ce suntem convinși că nu ai face. Învățarea limbii engleze nu face excepție de la această regulă! Când îți stabilești obiectivele, asigură-te că o faci pentru tine, nu pentru nimeni altcineva!

Fiecare învață în ritmul propriu. Ar trebui să încetezi să-ți mai dorești să fii la fel de bun ca altcineva. Mândrește-te cu fiecare reușită pe care o ai și fii încrezător că vei reuși în viitor să stăpânești limba engleză la un nivel bun sau foarte bun.

 

Pentru a învăța limba engleză într-un mod eficient și interactiv, dar și pentru a beneficia de sprijinul profesorilor specializați, înscrie-te la cursurile oferite de centrul lingvistic Twinkle Star. Mai multe detalii aici www.twinklestar.ro.