Content accesibil in web design

Cand te gandesti la accesibilitate, iti imaginezi lucruri precum rampe in afara restaurantelor, pentru accesul persoanelor cu handicap? In timp ce consumatorii s-au luptat de mult pentru acces egal la locurile de cazare publice, acest lucru nu se mai intampla doar in lumea fizica. Afacerile digitale sunt la fel de responsabile pentru a oferi tuturor acces facil la site-urile lor web, indiferent de deficienta sau limitarea lor.

De ce conteaza asta? Si ce anume trebuie sa faci in privinta asta?

Accesibilitatea web este un subiect urias astazi. Este ceva ce nu va puteti permite sa ignorati si trebuie sa stiti cum sa faceti cativa pasi simpli, pentru a va face site-ul accesibil. Incepand cu imaginile si videoclipurile tale. Pentru a obtine rezultatele corespunzatoare, este ideal sa apelezi la o firma de web design, asa cum este si web design Constanta.

De ce este importanta accesibilitatea pentru toate site-urile web

Winn-Dixie, Domino’s si chiar Beyonce au fost dati in judecata pentru ca au site-uri web inaccesibile.

Deoarece site-urile web mai mari sunt vizate de procese foarte costisitoare si de profil, toate vor primi in cele din urma mesajul si vor respecta Initiativa de accesibilitate web. Acest lucru, la randul sau, va stabili asteptarea ca fiecare site web sa ofere acelasi nivel de acces tuturor. Specialistii in realizare website stiu toate aceste detalii si tin cont de ele.

Daca site-ul dvs. nu este accesibil, nu va asteptati ca vizitatorii sa il aprecieze foarte mult. Ati putea fi evitat la propriu de catre utilizatori, puteti fi confruntati cu presa negativa si, ca urmare, pierdeti venituri. De asemenea, va poate afecta eforturile SEO.

Acum, sunt multe de facut pentru ca un site web sa fie compatibil si accesibil. Cu toate acestea, daca incepeti cu imaginile si videoclipurile site-ului dvs., puteti incepe incet sa eliminati problemele cu care se confrunta vizitatorii dvs. afectati si limitati.

Pentru a fi clari, tot mentionam vizitatori „limitati”, deoarece accesibilitatea nu se refera doar la dezvoltarea site-urilor, astfel incat persoanele cu deficiente vizuale, fizice sau mentale sa le poata utiliza.

Designul accesibil ajuta, de asemenea la:

  • Botii de cautare „citesc” continutul imaginilor dvs. pentru indexarea si clasificarea acestora.
  • Utilizatorii de telefonie mobila care se afla in modul de roaming de date si nu pot vedea imaginile de pe pagina.
  • Persoane din locuri publice care nu pot viziona un videoclip fara sa deranjeze pe toti cei din apropiere.

Designul web accesibil este intr-adevar despre a face un site web usor de utilizat pentru toata lumea.

Imagini Decorative

Imaginile care nu au niciun scop altul decat sa adauge o anumita textura sau culoare site-ului dvs. nu au nevoie de o descriere insotitoare. Acelasi lucru este valabil si pentru grafica nedescriptiva.

 

Imagini descriptive

Sa presupunem ca dezvoltati un site web sau un blog pentru un medic veterinar si acesta are o pagina cu informatii despre cum sa aveti grija de labele unui caine. Desi aceste informatii ar putea fi descrise doar cu text, este probabil mai util sa le aratati vizitatorilor fotografii cu ceea ce este descris.

In acest caz, ati adauga text alternativ la imagine.

Prescurtarea pentru „text alternativ”, atributul alt text, descrie ceea ce vedem intr-o imagine. Aceasta este o necesitate pentru a face continutul vizual accesibil. Il puteti adauga in campul „text alternativ” al creatorului site-ului dvs. atunci cand incarcati imaginea. Informatiile merg dupa atributul alt=. Cand cineva foloseste un cititor de ecran sau vede site-ul web mobil in roaming, acest text va reprezenta imaginea, asa ca asigurati-va ca veti capta pe deplin toate detaliile de care au nevoie.

In plus, cu cat va descrieti mai bine imaginile, cu atat mai usor va fi pentru motoarele de cautare sa le clasifice in rezultatele cautarii de imagini.

Daca imaginile contribuie la poveste, adauga context sau sustin in alt mod continutul scris de pe pagina, au nevoie de text alternativ.