Crema cu uree – descopera un tratament eficient pentru pielea uscata si nu numai!

crema cu uree

 

Majoritatea afectiunilor pielii, de la cele mai simple la cele mai complexe, nu pot fi mereu rezolvate cu o simpla crema hidratanta. Dupa cum probabil ai observat, o buna parte din cremele pentru maini, fata si corp pe care le ai au in compozitia lor un element numit uree.

O crema cu uree este recomandata, in principal, pielii uscate – dar aceasta poate fi folosita si pentru alte conditii medicale la nivelul pielii (de exemplu, piele ingrosata). Pe scurt, cremele cu acest ingredient sunt bune aproape la toate si pot fi folosite pentru tratarea mai multor afectiuni.

Ce este ureea?

Ureea nu este o substanta miraculoasa si nici greu de gasit. Cea folosita in compozitia cremelor este produsa in mod sintetic, in laborator. Totusi, ureea in forma naturala este gasita la suprafata pielii, dar si eliminata prin functiile corpului. Cu toate acestea, prezinta o serie de beneficii pe care nu le poti ignora.

Cum actioneaza o crema cu uree?

Epiderma, sau stratul exterior al pielii tale, este impartita in alte cinci straturi. Unul dintre aceste straturi, stratul cornos, este responsabil de abilitatea pielii de a retine apa. Dupa cum probabil deja ai ghicit, una dintre substantele care pot fi gasite la nivelul acestui strat este ureea.

La unele persoane, aceasta substanta poate fi prezenta in cantitati foarte mici. Tocmai de aceea li se recomanda o crema cu uree – atunci cand sufera de piele uscata sau usor iritata, eventual si de mancarimi.

In acelasi timp, datorita modului in care ureea actioneaza – anume exfoliaza depunerile de celule moarte – aceasta este folosita si in tratarea infectiilor de tip fungic.

Alte beneficii ale unei creme cu uree

O crema cu uree actioneaza, in primul rand, asupra infectiilor fungale si conditiei generale a pielii uscate. Pe langa acestea, o astfel de crema ajuta si la:

  • Hidratarea constanta a pielii – ureea este si o substanta umectanta. Asta inseamna ca, odata aplicata pe piele, poate absorbi apa atat din celelalte straturi ale pielii, cat si din aer;
  • Exfoliaza extrem de bine – dupa cum a fost mentionat, ureea poate indeparta cu succes depunerile de piele moarta. Acest aspect este benefic pentru pielea cu tendinta de descuamare;
  • Imbunatateste efectul anumitor medicamente – un studiu publicat in Jurnalul European al Stiintelor Farmaceutice a aratat ca o crema cu uree ajuta pielea sa absoarba mai bine medicamante precum creme antifungale si corticosteroizi.

Asadar, o astfel de crema este binevenita in orice casa, mai ales in timpul iernii, atunci cand majoritatea persoanelor sufera de piele uscata si nu numai.

De unde cumperi cea mai buna crema cu uree?

Din moment ce o astfel de crema are rolul de a-ti mentine pielea cat se poate hidratata, este de la sine inteles de ce ar trebui sa cumperi un produs mai mult decat bun. Eventual, este recomandat sa te bazezi mereu pe creme cu extracte naturale, pentru a reduce riscul de afectiuni ale pielii.

O crema marca TIS Farmaceutic bifeaza toate punctele mentionate, avand in compozitia sa germeni de grau si extracte naturale de stejar, printre altele. Echipa TIS Farmaceutic iti pune la dispozitie o selectie variata de produse cu uree, de concentratii diferite, pentru toate etapele pielii uscate.