Cum alegem cea mai potrivita pompa submersibila?

In multe zone, o pompa de apa rezidentiala este necesara acasa pentru a avea un debit constant de apa pentru uz casnic. Indiferent daca aveti nevoie de o presiune buna pentru un dus, sa obtineti apa dintr-un put sau chiar sa udati un gazon, o pompa apa murdara de acasa poate face acest lucru. Dar, avand atatea tipuri de pompe de apa menajere disponibile, poate fi dificil sa decizi care va fi cea mai buna pompa de apa pentru nevoile tale.

Sa discutam cum puteti alege pompele de uz casnic si ce factori ar putea trebui sa luati in considerare.
Decideti tipul de pompa de care aveti nevoie

Tipul de pompa cu care mergeti depinde de unde va veni alimentarea cu apa si de ce fel de iesire aveti nevoie. Acestea sunt principalele tipuri de pompe de apa:

Pompe submersibile – Acestea pot fi complet scufundate in apa unui put de foraj sau a unui put deschis.

Pompe cu compresor – Acestea sunt folosite pentru a muta apa acolo unde randamentul de apa este mai mic si pot fi folosite chiar si in zonele de sol afanate.

Pompe regenerative cu autoamorsare – Similar cu pompele centrifuge, acestea sunt, de asemenea, folosite pentru a ridica apa, dar nu necesita amorsare. Ele pot fi folosite pentru ridicarea apei dintr-un rezervor de pamant intr-un rezervor superior.

Pompe centrifuge cu jet – Acestea asigura un flux constant si puternic de apa cu apa provenind din subteran. In functie de adancime, puteti obtine un jet centrifugal de put adanc sau o pompa cu jet de put de mica adancime. Aceste pompe pot ridica apa de la > 25 de picioare adancime.

Pompe de circulatie in linie – Aceste pompe sunt utilizate pentru a circula apa calda sau rece in gospodarie. In general, acestea sunt instalate cu un incalzitor de apa pentru a furniza apa calda in diferite parti ale casei.

Pompe de amplificare – Cand este necesar un debit de apa sub presiune, de exemplu in gazon sau bai, se foloseste acest tip de pompa.

Despre tipurile de pompe puteti citi mai detaliat aici.
Verificati specificatiile

Odata ce te-ai decis tipul de pompa pe care vrei sa o cumperi, va trebui sa te uiti la specificatii. Aceasta este o parte la fel de importanta, deoarece pompa de apa de acasa ar trebui sa fie capabila sa obtina o cantitate suficienta de apa la presiunea de care aveti nevoie. Iata cateva dintre specificatiile pe care ar trebui sa le analizati si ce inseamna acestea:

Rata de descarcare – Cunoscuta si ca debit, aceasta este masurata in litri pe minut (LPM). Aceasta va fi cantitatea de apa care este pompata intr-un anumit timp. Cu cat este mai sus, cu atat pompeaza mai repede. Un interval de 100-200 LPM este de obicei suficient pentru o gospodarie.

Interval de cap – Capul se refera aici la capul de descarcare – distanta verticala pe care o vei pompa apa. Intervalul de inaltime ar trebui sa se incadreze in aceasta distanta pentru ca pompa de apa sa pompeze eficient apa. Aceasta se masoara in metri (m).

Putere – Aceasta este cantitatea de energie electrica care va fi consumata de pompa atunci cand este utilizata si poate fi masurata in kilowati (kW) si cai putere (CP). Aceasta variaza intre 0,5-1,5 CP pentru majoritatea pompelor, unele precum pompa de circulatie in linie care necesita doar 0,16 CP. Acest lucru va varia in functie de celelalte specificatii ale pompei, dar, in general, pe masura ce cantitatea de apa pompata si intervalul de putere creste, la fel creste si puterea.
Verificati garantia pompei

De asemenea, ar trebui sa verificati garantia disponibila atunci cand cumparati o pompa de apa menajera. Deoarece au motor si constructia lor poate fi complexa, daca ceva nu merge bine cu pompa ta de apa, ar trebui sa poti lua legatura cu un profesionist care te poate ajuta. Toate pompele casnice Crompton vin cu o garantie de 12 luni. Avem, de asemenea, centre de service in toate statele si puteti contacta asistenta noastra daca aveti probleme cu pompele noastre casnice.

Puteti gasi toate aceste tipuri de pompe de la Crompton. Pompele noastre de apa nu au fost concepute doar avand in vedere aceste nevoi, ci si pentru a fi mai durabile si pentru a oferi o performanta constanta cu un consum redus de energie.