Cum sa-ti imbunatatesti imaginea de sine? Trucruri simple ce aduc rezultate spectaculoase

Imaginea de sine este un lucru cu o importanta absoluta pentru starea de bine a fiecaruia dintre noi, chiar daca in general avem tendinta de a nu-i acorda atentia cuvenita. De cele mai multe ori alegem sa fim foarte critici cu noi insine, in special atunci cand ne alegem cu diferite esecuri. Ne concentram atat de mult pe rezultatele negative si pe esecuri, incat rareori ne mai putem bucura de lucrurile care se aseaza exact asa cum ne-a propus. O buna stima de sine inseamna sa ne apreciem exact asa cum sunte, cu toate calitatile si defctele pe care le avem. In lipsa acestei stime, vom avea mereu tendinta de a ne compara cu cei din jur si vom refuza cu tarie orice fel de complimente.

Procesul de modelare si imbunatatire al imaginii de sine este unul destul de complex, ce necesita desigur timp si dedicare, insa aceste aspecte nu ar trebui sa ne puna niciodata in situatia de a renunta la a ne imbunatati stima de sine. In acest articol, am pregatit pentru tine cateva modalitati prin care iti poti imbunatati rapid si eficient viziunea asupra propriei persoane. Iata cum!

            Invata din esecuri si bucura-te de fiecare mic succes

Intr-o prima etapa, este foarte important sa nu privesti esecurile exclusiv ca pe niste lucruri negative, ci mai degraba sa te uiti la ele ca la niste lectii din care sa inveti. Drumul catre succes este presarat in general cu numeroase provocari si cu multiple esecuri. Totodatam, este absolut esential sa inveti sa te bucuri si de fiecare succes, oricat de mic ar fi el, pentru ca acestea iti vor da un plus de incredere in potentialul pe care il ai, imbunatatind astfel stima de sine. Acest lucru insa presupune sa iti schimbi putin modul in care privesti fiecare reusita dar si fiecare esec in parte.

            Fii multumita de ceea ce esti

In procesul de imbunatatire al stimei de sine, trebuie avut in vedere in special modul in care tu te percepi. Pot exista numeroase lucruri care nu ne plac la propria personalitate sau la propriul corp. Iti doresti crema antirid buna pentru a scapa de primele semne ale imbratranirii? Nu mai ezita sa ti-o achizitionezi. Eviti sa zambesti din pricina unor probleme de la nivelul danturii? Serviciile de estetica dentara de la www.creativedentline.ro te pot ajuta sa iti recapeti zambetul pe care ti l-ai dorit mereu.

            Stabileste obiective pe care sa le poti atinge

Stabilirea de obiective reprezinta un mod foarte eficient prin care ne putem organiza mult mai bine viata si prin care ne putem gasi un plus de motivatie sa facem lucrurile sa se intample. Este insa esential ca obiectivele stabilite sa fie unele pe care sa le poti atunge. De multe ori avem tendinta de a ne stabili obiective nerealiste, pe care nu le putem atinge, astfelca ne alegem cu dezamagiri ce vor duce inevitabil la scaderea increderii stimei de sine. Astfelm prin stabilirea unor obiective mici, pe care sa le poti bifa cu usurinta, vei construi pas cu pas aceasta incredere in potentialul propriu