Controlul gandacilor: pe cine sa contactati?

O dezinsectie este esentiala atunci cand gandacii sunt prezenti in casa sau in orice spatiu. Aflati ce sa faceti pentru a avea control asupra daunatorilor.

Ce sunt gandacii?

Gandacii sunt paraziti care pot infesta atat casele, cat si locurile de munca. Exista diverse tipuri de gandaci, dar toti au un lucru in comun: ies noaptea din cuib, in cautarea hranei, trecand prin canale si tevile de scurgere. Pentru a preveni ca aceste insecte sa traiasca netulburate, este important sa se creeze un mediu care sa fie inospitalier pentru ele si, in cazuri extreme, sa se procedeze la o dezinsectie precisa a gandacilor.

Gandacii se inmultesc rapid mai ales in mediul lor ideal, care are o temperatura medie in jur de 20° si unde sunt reziduuri alimentare. Intr-adevar, chiar si cea mai curata bucatarie este expusa riscului de contaminare.

Odata constatata prezenta gandacilor, este important sa contactati rapid un profesionist in combaterea daunatorilor, care, dupa evaluarea situatiei, va face o estimare a costurilor. Va recomandam Compania DDD, care va poate oferi servicii de dezinsectie, deratizare si dezinfectie. Pentru a intelege dimensiunea interventiei , profesionistii trebuie sa verifice de fapt care sunt spatiile asupra carora trebuie sa actioneze. Fie ca locuiti intr-o casa sau aveti nevoie de un control al daunatorilor gandacilor intr-un bolc de locuinte, specialistii vor face o dezinsectie de calitate, urmata daca doriti de o dezinfectie.

Cand este necesara dezinsectia?

Uneori, prezenta gandacilor poate fi inevitabila, mai ales daca locuiti la parter in apropierea tevilor de langa canalizare. Daca un gandac nu este o problema de sanatate cand este un caz singular si poate fi eliminat cu usurinta, este important sa incepeti sa puneti intrebarile potrivite pe masura ce nivelul de infestare creste. Daca gasirea gandacilor a devenit o experienta pe ordinea de zi, este necesar sa interveniti imediat.

Inainte de a cumpara o multitudine de produse care s-ar putea dovedi ineficiente, va recomandam sa faceti cateva cercetari asupra tipului de gandac care va infesteaza casa. Nu toate speciile, de fapt, raspund aceleasi otravuri si poate fi necesara interventia unui expert.

Cum sa scapati de gandaci

Pe langa faptul ca sunt inestetici, gandacii pot fi si foarte daunatori sanatatii, in special a copiilor si a persoanelor bolnave. De fapt, pot contamina alimentele care sunt prezente in camara, prin saliva si fecalele lor. Din fericire, exista multe metode care pot fi folosite pentru a le localiza si elimina definitiv. Printre cele principale se numara:

Utilizarea capcanelor

Utilizarea insecticidului

Utilizarea capcanelor este utila pentru localizarea gandacilor. Crearea unui mediu ostil gandacilor este primul pas de facut. Gandacii vor fi atrasi de mirosul hranei plasate in interiorul lor, dar odata ajunsi, acestia vor ramane lipiti de adezivul capcana. Acestea ar trebui plasate in zona in care se crede ca este cea mai mare concentratie de gandaci.

Insecticide

Tratamentele cu insecticide sunt cea mai eficienta metoda de eliminare a gandacilor si trebuie facute de personal calificat, precum cel de la Compania DDD. In timpul dezinsectiei, profesionistul foloseste echipamente specifice, care permit distribuirea produsului astfel incat imprastierea reziduurilor sa nu aiba loc si distribuirea insecticidului sa fie facuta in mod uniform. Substanta poate fi introdusa direct in crapaturile unde insectele se cuibaresc, astfel incat gandacul sa se otraveasca.

Cum sa preveniti intoarcerea gandacilor

Odata eliminati gandacii, exista reguli de urmat, pentru a evita nevoia de a face o a doua dezinsectie a gandacilor dupa un timp scurt. Mentinerea recipientelor pentru alimente bine inchise si aruncarea imediata a deseurilor sunt obiceiuri utile pentru crearea unui mediu care nu este foarte potrivit pentru proliferarea insectelor.