Cumparati masina sh de la dealer

Formalitatile sunt in esenta aceleasi ca pentru achizitionarea de la o persoana fizica, insa daca decideti sa contactati dealer-ul, profesionistul se ocupa de ele, atribuind costurile clientului cu un serviciu „la cheie”.

Cu toate acestea, exista unele probleme si pasi care necesita putin mai multa atentie din partea cumparatorului. In primul rand, este necesar sa obtineti certificarea starii de utilizare a masinii . Este un document care atesta ca ,,autovehiculele uzate sunt sigure”, la care trebuie adaugata o declaratie a numarului efectiv de kilometri parcursi, starea masinii neavand accident si conditiile generale ale echipamentelor (frane, suspensii, motor). , etc.).

Pe de alta parte, daca vehiculul a suferit un accident, dealer-ul trebuie sa se asigure ca starea rotilor si a caroseriei sunt corecte si ca motorul este original. Daca acesta din urma refuza sa va ofere toate aceste informatii, inseamna ca nu cunoaste masina, nu a efectuat verificarile necesare sau, in cel mai rau caz, incearca sa va insele.

De unde sa cumpar masina

Ideal este sa – l cumparati de la un reseller (dealer sau multibrand) astfel incat sa poata garanta cel putin 1 an garantie la achizitie. Cei care cumpara ar trebui sa insiste pentru o garantie legala de conformitate, dar ar trebui sa aiba si o garantie pe cheltuiala dealer-ului si pe defectiuni.

Easydrive , Mapfre Warranty , Opteven – Garantie auto second hand : permite dealerilor sa ofere garantii de asigurare in cazul avariilor mecanice. Astfel veti avea dreptul la o reparatie pe cheltuiala companiei (sau a brokerului) care a eliberat certificatul.

La dealer veti plati ceva mai mult pentru masina, dar veti gasi o masina care a fost revizuita si verificata. De la privat cumperi masina ,,vazuta si placuta”. Nu veti putea face apel la nimic in cazul unei defectiuni a motorului, de exemplu. Problema te va afecta pe tine si NU pe vanzator.
Importanta testului rutier

Testul rutier este esential inainte de a cumpara o masina uzata: mai bine verificati-o dinainte pentru a evita escrocherii.

Nu cumparati niciodata o masina uzata fara a o conduce mai intai . Toata lumea o face inainte de a cumpara o masina pentru a intelege daca scaunul soferului si directia sunt confortabile, daca motorul ofera performanta necesara. Si acest lucru este inevitabil daca sunteti pe cale sa cumparati o masina uzata. Motiv? Pentru a intelege cat de convenabil, eficient si sigur a fost de cand a fost cumparat de primul proprietar. In primul rand, merita sa va asigurati ca masina este asigurata corespunzator si ca asigurarea nu include clauza de conducere exclusiva a proprietarului.

Urca-te la volan si verifica urmatorii parametri:

Asteptati ca masina sa finalizeze verificarea sistemelor de bord aprinzand toate luminile de avertizare, pentru a le stinge dupa cateva secunde. Daca ledul ESC sau ABS nu se aprinde, sistemul nu este prezent in masina. Este de la sine inteles ca luminile de avertizare trebuie sa se stinga toate (cu exceptia celor ale serviciilor activate manual, precum luneta incalzita, faruri etc.);

Motorul masinii trebuie sa porneasca in cateva clipe, daca ezita prea mult ar putea fi din cauza bateriei epuizate. Verificati data stampilata pe capacul bateriei, care in medie variaza de la 2 la 4 ani de viata;

Turatia de ralanti trebuie sa fie regulata ( de obicei intre 800 si 900 rpm), fara oscilatii si variatii bruste de rpm;

Plecarea trebuie sa fie lina si fara zguduiri. Daca masina zvacneste, ezita si motorul transmite vibratii excesive in habitaclu, ar putea aparea o problema cu ambreiajul, volantul, amortizoarele sau suporturile motorului;

Volanul NU trebuie sa vibreze:

Asigurati-va ca apasati ambreiajul si cuplati corect treptele de viteza , ca si cum vreo treapta de viteza ar zgaria, probabil ca va trebui intretinuta cutia de viteze;

Efectuati teste de acceleratie cu vehiculul stationat, fara a exagera! Acceleratia trebuie sa fie constanta, motorul raspunzand prompt, fara smucituri si indecizii;

Pentru a testa franarea , nu trebuie sa atingeti vitezele de pe autostrada. Simuleaza doar o franare de urgenta de la 20 la 40 km/h.

Masina sh: 6 greseli de a nu face cu contractul de cumparare

Intentionati sa cumparati sau sa vindeti o masina folosita ? Iata sfaturile noastre pentru a nu gresi cu contractul de cumparare.

Modalitatea de achizitionare a unui autoturism second hand nu necesita formulare scrise specifice, bazate pe schimbul unui bun contra platii unei sume de bani convenite, si pe inregistrarea actului de vanzare pe versoul Certificatului de proprietate.

Cea mai buna si recomandata masura este un contract privat, care este o declaratie pe care vanzatorul trebuie sa o faca cumparatorului impreuna cu actul de vanzare. Cu contract privat, cumparatorul are dreptul de a solicita o copie a transferului de proprietate de la Registrul Public Auto (PRA).
Care sunt regulile de urmat pentru a redacta corect un contract de vanzare privat?

Marcati corect toate datele personale ale ambelor parti implicate in contract;

Introduceti corect toate datele referitoare la masina , adevarata protagonista a contractului;

Controlul uzurii diferitelor componente ale masinii;

Verificati daca masina face obiectul unor ipoteci sau opriri administrative ;

Marcati datele, locul si modalitatile de plata;

Clauza ,,vazut si apreciat” : indica faptul ca cumparatorul a vizionat masina si accepta orice defecte – amintindu-ne ca oricine cumpara o masina uzata este garantat prin lege.

Inainte de a pleca la drum nu uitati sa incheiati un contract sau sa aveti contactul unei firme care ofera servicii de tractări auto non stop .