De ce avem nevoie de covorașe pentru intrare

Nu putem nega avantajele pe care un covor le aduce camerei unde este amplasat. Dar, mai există un tip de covoare cărora nu le dăm prea multă importanță, deși ele ne întâmpină chiar de la intrarea în locuință.

Practice, dar și aspectuoase

De regulă, ne gândim că este important ca aceste covorase exterior trebuie să fie în primul rând practice. Este și normal, pentru că sunt așezate chiar la intrarea în locuință, ceea ce te face să ții murdăria la distanță de casa ta. Este suficient să te ștergi bine pe acesta, și în acest fel nu vei fi nevoit să stai cu peria sau mopul în mână de fiecare dată când intri în casă. Poți să îl așezi în fața ușii pe exterior sau pe interior, după cum îți place, dar nu uita că trebuie să ai grijă să îl cureți regulat, și obligatoriu să îi aplici un strat de protecție împotriva microbilor. Nu-ți face griji, sunt operațiuni care se realizează foarte ușor, și nu vei fi nevoit să muncești prea mult.

De asemenea, nu uita nici de aspectul acestora. Este important să alegi ceva care îți place, care se potrivește cu felul în care ai amenajat locuința. Din fericire, în magazinele de specialitate există astfel de covorașe, într-o gamă variată de modele, dimensiuni și culori.

Materiale

Referitor la materialele din care sunt realizate, de regulă sunt de preferat cele din fibră de cocos, cauciuc sau polipropilenă, sau orice altceva care împiedică alunecarea. Nu credem că mai este necesar să motivăm de ce este nevoie de un astfel de covoraș, nu-i așa?

Te scapă de mizerie, dar și de germeni

Fie că alegi covorașe exterior sau covorase interior la intrarea în locuința ta, acestea nu trebuie să-ți lipsească din două motive evidente. Te ajută să controlezi mai bine curățenia din interior, dar și ții sub control germenii sau bacteriile pe care le poți aduce pe talpa încălțărilor, de afară. Același lucru rămâne valabil și când vine vorba despre intrarea într-o clădire, indiferent dacă avem de a face cu uși rotative sau normale.

Covorașe dezinfectante

După cum ești conștient/ă, nu trăim într-un spațiu total aseptic. Din contră. Cu atât mai mult, în condițiile actuale, cu pandemia de coronavirus care a îngenunchiat întreaga planetă, trebuie să fim mai atenți decât oricând cu respectarea măsurilor de igienă. De aceea, recomandarea este să se apeleze la covorase dezinfectante, în special în cazul unităților sanitare, școlare, a magazinelor alimentare, instituții ale statului, birouri, saloane de îndrumusețare etc. În acest fel ai parte de o igienizare profesională și o curățenie exemplară, cu condiția să apelezi la cei mai buni profesioniști de la care să îți achiziționezi produsul.

Contează enorm și să le utilizezi și să le aplici corect. Recomandarea specialiștilor este ca acestea să fie amplasate chiar la intrare, și poate că nu ar fi o idee chiar atât de neobișnuită să le alegi și pentru locuința proprie. Vei reuși să ții sub control curățenia, dar nu vei lăsa nici germenii sau bacteriile să pătrundă în casa ta.