Un accesoriu de neînlocuit: covorul!

De prea multe ori nu ne dăm seama cât de important este fiecare lucru care ne înconjoară, și nu-i apreciem cu adevărat utilitatea decât atunci când ne lipsește sau este la o calitate inferioară. La acest capitol, al lucrurilor uitate și neapreciate așa cum se cuvine intră și covoarele, fie ele covoare de interior pentru locuința personală, sau covoare profesionale.

Avantajele demne de luat în seamă

Există numeroase avantaje de care poți avea parte atunci când alegi un astfel de accesoriu, fie că este vorba despre covorase interior, pentru uzul casnic, sau sunt folosite într-o sală de conferințe, un restaurant, o cameră de hotel și altele. Pe cele mai importante dintre ele ți le vom prezenta și ție.

Rețin praful

În afară de aspectul estetic deosebit pe care îl oferă camerei în care sunt amplasate, covoarele sunt excelente pentru că absorb foarte bine spațiul, spre deosebire de suprafețele dure. De aceea, în camerele unde sunt folosite, aerul este mult mai curat, cu condiția să nu uiți că este nevoie să fii mai atent/ă la curățarea covoarelor.

Izolează zgomotele puternice

De multe ori se pot întâmpla incidente neplăcute, cum ar fi să scapi pe jos un obiect greu, iar zgomotul produs să fie unul puternic, în condițiile în care pardoseala nu este protejată de niciun covor. La fel, fă un exercițiu de imaginație și gândește-te cum ar fi într-un restaurant sau hotel fără un astfel de accesoriu pe jos. Zgomotul ar fi de-a dreptul asurzitor. Din fericire, zgomotul acesta este mult atenuat tot cu ajutorul covoarelor.

Scad riscul de accidente

Atunci când nu este protejată, o pardoseală din gresie sau lemn este mult mai aluneacoasă, ceea ce poate duce la apariția unor accidente neprevăzute. Din fericire, covorul este din nou la datorie și te poate ajuta să reduci cu mult riscul de alunecare.

Covorașe dezinfectate pentru spații speciale

În condițiile actuale, când cazurile de coronavirus nu dau semne de regres, și toată lumea este sfătuită să acorde o atenție mai mare decât de obicei măsurilor de igienă, se impune achiziționarea de covorase dezinfectante. Folosirea acestora se recomandă în spații speciale, precum locul de muncă, unități școlare și sanitare, în industria HoReCa, spații alimentare, cabinete medicale, saloane de înfrumusețare și nu numai. Sunt foarte practice, deoarece dezinfectează în mod eficient încălțămintea, și în acest fel se reușește reținerea bacteriilor, germenilor și virușilor care ne pun în pericol starea de sănătate. În plus, sunt altfel create încât îmbină perfect utilul cu plăcutul, pentru că au și un design plăcut, care nu deranjează vizual aspectul camerei unde sunt folosite.

Alege doar ce e mai bun!

După cum ai observat, covoarele sunt un accesoriu de care nu ne putem lipsi, indiferent dacă sunt folosite în spații speciale sau în propria locuință. Achiziționarea lor nu trebuie făcută la întâmplare, așa că ar fi bine să îți îndrepți atenția către magazinele de specialitate. Doar în acest fel ești sigur/ă că ai parte de o calitate deosebită, de care te poți bucura, indiferent de spațiul unde urmează să fie amplasat covorul!